.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

Tudástár - Asztrológiai információkeresés:

A Deszcendens számítás az asztrológiában

A deszcendens szó latin eredetű, jelentése: nyugvó pont. Ez általában az Ekliptika azon pontja, amely egy adott helyen vagy időben épp a nyugati horizonton megy le. Vagyis, például születésünk pillanatában a horizontot nyugatra meghosszabbítva az épp lenyugvó csillagövi jegyre mutat rá a deszcendens. Ugyanez keletre meghosszabbítva a kelő csillagjegyre mutat, ez lesz az aszcendens. Akinek például Bak jegy az aszcendense, annak a Rák jegy a deszcendens. A deszcendens az, ami rávilágít, hogy milyennek lát minket a külvilág, azzal szemben, amit aszcendens szerint vélünk.
Sok asztrológiai iskola a deszcendenst elsősorban a párkapcsolatok (VII.-ház csúcsa), illetőleg a kapcsolatokon belüli viselkedésminták jellemzésére használja.

Míg az Aszcendens az Ekliptikának az a pontja, amelyik a születés pillanatában (év/nap/óra/perc és másodperc) metszi a keleti horizontot (I. ház csúcsa), addig a Deszcendens az a pont, amely ugyanakkor épp a nyugati horizonton megy le (VII.ház csúcs), vagyis születésünk pillanatában a horizontot nyugatra meghosszabbítva az épp lenyugvó csillagövi jegyre mutat rá a deszcendens. Ugyanez keletre meghosszabbítva lesz az aszcendens. Így tehát akinek például Oroszlán jegy az aszcendense, annak a Vízöntő jegy lesz a deszcendens. A Deszcendens kiszámításához a lehető legpontosabb születési hely és idő megadása szükséges. Leginkább párkapcsolati elemzésekhez használják, de mindenféle társas kapcsolat jobb megértéséhez mutathat megoldást az aszcendenssel szemben álló deszcendens jegy ismerete.

Asztrológia tanfolyamok indulnak

asztrologia onlineIntenzív asztrológia tanfolyam:  (hetente 1 modul)
Online 2018 szeptember 9-én vasárnap - rugalmas időbeosztással (kezdő)
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyamok:  (két hetente 1 modul)

Budapesten 2018 szeptember 14-én két hetente péntekenként este 
17.30-19.30ó. (kezdő)
Élő-online 2018 szeptember 15-én két hetente szombatonként 
9-11ó. (kezdő)
Online 2018 szeptember 16-án vasárnap - rugalmas időbeosztással (kezdő)

 

Budapesten 2018 szeptember 13-án két hetente csütörtökönként 
17.30-19.30ó. (haladó)
Élő-online 2018 szeptember 15-én  két hetente szombatonként 
14-16ó. (haladó)


Továbbképzések:
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam