.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

Ha a hipofízis működésében zavar áll be, az negatívan befolyásolhatja a mellékvese és a pajzsmirigy működését is, amelynek főbb tünetei a rossz anyagcsere, a lecsökkent oxigénfelvételi képesség és a fáradtság.

Törpenövés

A törpenövés a hipofízis megbetegedésének folyománya, két típusát különböztetjük meg, az egészséges törpenövést, amikor a személynek más egészségügyi problémája nincsen, illetve a beteg törpenövést, amikor a kis testmagasság mellett vese és szívproblémák is jelentkeznek. A horoszkópban a Jupiter, a Neptunusz, a Plútó vagy a Szaturnusz és a Hold közötti negatív fényszögek jelzik. A Hold befolyásolja a növekedést, és ha a Szaturnusz vagy a Plútó visszafogja, a növekedés is leállhat. A Szaturnusz a karmikus terheket is jelképezi. Ha problémát jelent a szülői elfogadás, a 4. házat kell elemezni, illetve a Jupiter helyzetét.

Simmonds-szindróma

A Simmonds-szindróma egy tünetegyüttes, melynek egyik tünete a törpenövés. Kialakulásának okozója az agyalapi mirigy csökkent működése. A horoszkópban a Szaturnusz, a Plútó és a Neptunusz a főszereplők, ők jelképezik a lelket megnyomorító karmikus terheket. A szaturnuszi emberek számára fontos hogy feljussanak a csúcsra, szellemileg, de fizikailag is.

Gigantizmus

A törpenövéssel ellentétben a gigantizmust a hipofízis túlműködése okozza. Ugyanazok a bolygók a főszereplők, mint a törpenövés esetében, a Hold, a Szaturnusz és a Jupiter, de ebben az esetben a Hold és a Jupiter dominálnak, kivéve akromegália, azaz kóros csontnövekedés esetében, amiért a Szaturnusz a felelős. A gigantizmus sok esetben szellemi visszamaradottsággal párosul, és a törpenövésben szenvedők várható 70 éves élettartama helyett a súlyos gigantizmusban szenvedő betegek várható élettartama igen rövid, 30 év körüli.

                                              

Sella tumor

A sella tumor a hipofízis daganatos megbetegedése, amely többnyire jóindulatú, de néha elrákosodhat. Elnevezése a hipofízis latin elnevezéséből, a Sella turcica szóból ered, amely török nyerget jelent. A betegség tünetei között találhatóak az akromegália, a Cushing-kór, szexuális problémák és fejfájás. A horoszkópban a hipofízishez a Jupiter, a Neptun és a Plútó kapcsolódnak. A daganatképződés szimbóluma a bővülést, tágulást jelentő Jupiter, melynek másik fontos analógiája a beilleszkedés, elfogadás. A jóindulatú daganat egyfajta passzív ellenállás, kívül helyezkedés, míg a rosszindulatú daganat a lázadás, az aktív ellenállás. A Jupiter, bár terjeszkedik, de nem rosszindulatú, a rák hátterében inkább az Uránusz és a Neptunusz játszanak szerepet.

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2020 - 2021 - 2022 - 2023

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam:  (hetente 1 modul)
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő)

- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 

Normál ütemű asztrológia tanfolyamok:  (két hetente 1 modul)

Budapesten szeptemberben és februárban két hetente péntekenként este 
17.30-19.30ó. (kezdő)
Élő-online szeptemberben és februárban két hetente szombatonként 
9-11ó. (kezdő)
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő)

 - - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

Budapesten szeptemberben és februárban két hetente csütörtökönként 
17.30-19.30ó. (haladó)
Élő-online szeptemberben és februárban  két hetente szombatonként 
14-16ó. (haladó)

Továbbképzések:
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 
 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam