.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

Gyermekkorban a biztonság érzése a legfontosabb, amelyet a szülők szeretete, elfogadása, figyelme biztosít a gyermek számára. Ha ezek sérülnek, ha a gyermek nem kapja meg a számára szükséges figyelmet, gondoskodást, odafigyelést, törődést, elveszíti ezt a fajta biztonságérzetet, és kialakulhatnak a gyermekkori pszichés zavarok. Sok minden okozhat sérülést, a szülők viselkedése, egymáshoz való viszonya, válása, elvesztése, ezek mind saját létének fontosságát kérdőjelezik meg a gyermek számára, ilyenkor próbálja meg tudat alatt visszaszerezni az elvesztett figyelmet különféle pszichoszomatikus betegségekkel. A kiskori neurózisokat kamaszkori neurózisok követik, melyek komolyabb, felnőttkori neurózissá alakulhatnak.

Autizmus

Az autizmus fejlődési zavar, mely a társas kapcsolatok kiépítésének elutasításával, befelé fordulással, merev, repetitív viselkedéssel jár. Súlyossága változó, némely esetben kiemelkedő részterületi intelligencia figyelhető meg, de többségük intézeti ellátásra szorul. Autizmus esetén a Szaturnusz a főszereplő bolygó, melyet gyakran a Merkúr és az Uránusz támad, az érintett házak a 3. a 9. és a 12. főleg abban az esetben, ha az autizmus értelmi fogyatékossággal is párosul. A másik kiemelten fontos ház a 7-es, a külvilág és a társas kapcsolatok háza, hiszen az autizmus legjellemzőbb tünete a külvilág kizárása, a kapcsolatok elutasítása, a kommunikációs zavar.

Éjszakai ágybavizelés

Gyakran előforduló kisgyermekkori probléma, hátterében a Jupiter bolygó által képviselt elfogadás, és az azzal kapcsolatos problémák állnak. A hólyag anatómiailag is a Jupiterhez tartozik. Az éjszakai ágybavizeléssel a gyermek öntudatlanul azt fejezi ki, hogy nehezére esik megfelelni a szülők elvárásainak, hogy saját fejlődési ritmusa eltér azoktól a követelményektől, melyeket a szülei támasztanak vele szemben. A szülőknek el kell fogadniuk, hogy minden gyermek egyéni ütemben fejlődik, és van, aki lassabban veszi az akadályokat, nehezebben fogadja a változásokat. A kisgyermekek számos félelemmel, szorongással is szembe kell, hogy nézzenek, félnek szüleik szeretetének, figyelmének elvesztésétől, a szülők kapcsolatának megromlásától, a válás okozta veszteségtől. A napközbeni szorongások éjszaka oldódnak, ilyenkor a hólyag is ellazul, és megtörténik az éjszakai bevizelés, ami másnap további feszültségeket gerjeszthet, a szülők bosszankodása vagy szidása csak ront a helyzeten. A horoszkópban három bolygó helyzetét kell vizsgálni ez esetben, a Holdét, amely a lélek, a lelki problémák, a gyerek-anya viszony jelképe, a Jupitert, ami a hólyagot, és a Szaturnuszt, amely a félelmeket, szorongást és a szülői elvárásokat szimbolizálja.

Dadogás

Egy gyermek akkor kezdhet dadogni, ha valamiért sérül az a késztetése, hogy kifejezze magát. Az önkifejezés szimbóluma a Merkúr, így a legfontosabb az ő helyzete, de emellett vizsgálni kell még a Holdat is, mely az anyával való viszonyt jelképezi, illetve a 3-as házat, mely jelzi, milyen a gyermek helyzete a családon belül, milyen a viszonya testvéreivel, mennyi figyelmet kap szüleitől. A dadogás vagy a némaság hátterében karmikus terhek is állhatnak, valamint a 7. ház helyzetét is érdemes vizsgálni, mert az jelzi az egyén külvilághoz fűződő viszonyát, ha támadást látunk a ház ura vagy egy benne álló bolygó részéről, az jelenthet olyan szorongást, melynek egyik megnyilvánulási formája a dadogás. Érdemes még megvizsgálni a Jupiter és a Szaturnusz helyzetét is, mert jelezhetik az elfogadás hiányát vagy a túlzott szigort is, amely szintén neurózishoz vezethet.

                                      Félelem

A horoszkópban a Szaturnusz szimbolizálja a félelmet, de bizonyos megnyilvánulásai úgynevezett transz-szaturnuszi bolygóknál is jelentkeznek. Az Uránusz jelképezi a váratlantól való félelmet, a Neptunusz a bizonytalanságtól, a Plútó a végletes dolgoktól, haláltól való rettegést. Az emberek gyakran félnek a változástól, az új dolgok jelentette bizonytalanságoktól. A Szaturnusz az idő jelképe is, hozzá kapcsolható az elmúlástól, a haláltól való félelem, akárcsak minden olyan változástól, öregedéstől, amely közelebb visz az elmúláshoz, és az utána lévő sötétséghez, végső megszűnésünkhöz.

Asztrológia tanfolyamok indulnak

asztrologia onlineIntenzív asztrológia tanfolyam:  (hetente 1 modul)
Online 2018 szeptember 9-én vasárnap - rugalmas időbeosztással (kezdő)
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyamok:  (két hetente 1 modul)

Budapesten 2018 szeptember 14-én két hetente péntekenként este 
17.30-19.30ó. (kezdő)
Élő-online 2018 szeptember 15-én két hetente szombatonként 
9-11ó. (kezdő)
Online 2018 szeptember 16-án vasárnap - rugalmas időbeosztással (kezdő)

 

Budapesten 2018 szeptember 13-án két hetente csütörtökönként 
17.30-19.30ó. (haladó)
Élő-online 2018 szeptember 15-én  két hetente szombatonként 
14-16ó. (haladó)


Továbbképzések:
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam