.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

A légzés adja létünk alapritmusát. Minden levegővétellel energiát nyerünk, aktivitást, oxigént, minden alkalommal, amikor kifújjuk a levegőt, lazítunk, elernyedünk, passzivitás uralkodik rajtunk. Mielőtt elkezdenénk valamit, általában mély levegőt veszünk, ha befejeztük, nagyot fújunk, sóhajtunk, kiengedjük a levegőt. A magyar nyelv analógiába hozza a lélegzést a lélekkel, a halálra is szoktuk azt mondani, hogy valaki kileheli a lelkét. A légzés által veszünk részt az energia körforgásában, minél aktívabbak vagyunk, annál szaporábban vesszük a levegőt, több energiához jutunk, alvás vagy pihenés közben a légzésünk ritkábbá válik, kevesebb energiát veszünk magunkhoz. Asztrológiailag a légzés a Merkúrhoz és az Ikrek jegyhez tartozik. A Merkúrnak két oldala van, a racionális és a lelki. Légzőszervi megbetegedéseink hátterében többnyire az áll, mennyire élünk lélektelenül, vagy lélekkel teli életet. A levegő képviseli az egységet a racionális és a lelki világ között, születésünk pillanatában vesszük az első lélegzetet és halálunk pillanatában fújjuk ki az utolsót, közben folyamatosan kapjuk az energiát. Energia nélkül nincs élet, a levegő nem csak energia, hanem a kommunikáció eszköze is, hiszen levegő nélkül nincsenek hangok. A légzőrendszer egésze a levegő jegyekhez tartozik, melyek egyben kapcsolati jelek is, ezért a légzőszervi betegségek is ezzel a területtel kapcsolatosak. Legfontosabb szereplők a Merkúr bolygó és az Ikrek jegy, valamint a Jupiter, amely az átlényegülés helyszínéül szolgáló léghólyagok szimbóluma is. Az analógia ugyanaz, mint a vékonybél esetében a felszívódásnál, ott is különleges szerepet játszik a Jupiter. A nyilas pontosan az Ikrekkel szemben helyezkedik el, ezért légzőszervi megbetegedések esetén az ő helyzetét is érdemes elemezni.

       Az orr

Az orr egyszerre légzőszerv és szaglószerv. A szaglás a Merkúrhoz kapcsolódik, a Merkúr felelős a kommunikációért is. Az orr maga a Skorpió és a Mars területe, melléküregei közül az arcüreg a Bikáé, a homloküreg a Kosé. Leggyakoribb megbetegedése a z orrnyálkahártya begyulladása, hétköznapi nevén nátha, mely a külvilággal kapcsolatos konfliktusaink, problémáink megnyilvánulása, az első szint, ahol tudattalanunk megpróbál minket szembesíteni elfojtott, szőnyeg alá söpört problémáinkkal, megértetni velünk, hogy minél tovább hárítunk el egy problémát, annál súlyosabb gondokat okoz, egyre több szervünket betegíti meg. A nátha egyszerű megfázással kezdődik, ami gyulladást okoz az orr nyálkahártyájában, de az, hogy a korokozók, baktériumok, vírusok is megtámadják-e a szervezetet, az adott élethelyzettől, lelkiállapottól is függ, testi-lelki védekezőrendszerünk erősségétől. Asztrológiailag a hideget, fázást, félelmeket jelképező Szaturnuszt kell elemeznünk, a harckészséget, védekezőrendszert jelképező Marsét, a kommunikációt szimbolizáló Merkúrét, az elfogadást, asszimilációt jelképező Jupiterét, valamint a harmóniát, érzelmeket szimbolizáló Vénuszét.

       Orrvérzés

Egyik leggyakoribb előfordulási ideje a gyermekkor, fiatalkor, amelynek lelki hátterében kamaszkori problémákkal küzdenek, félnek a közösségtől, kortársaik véleményétől, a visszautasítástól, a szexualitástól. A vér az élet szimbóluma, a szexualitás az élet alapvetése, de ha lelkileg nem vagyunk még elég érettek szexualitásunk tudatos megélésére, kibontakoztatására, félünk, görcsölünk, akkor a nemi szervünk helyett a nem szervet szimbolizáló szervünkbe, az orrunkba tolul a vér, és ez okozhat orrvérzést.

       Orrsövényferdülés

Az orrsövényferdülés az egyik orrnyílást szűkíti be, megnehezítve ezáltal a levegő ki és beáramlását. A bal oldal a női oldal, a jobb a férfi, tehát meg kell vizsgálni, melyik oldal kap kevesebb levegőt, kevesebb energiát. Csontról lévén szó, a főszereplő a Szaturnusz, de a szokásostól eltérő viselkedést, deformitás jelképező Uránusz is szerepet játszhat. Ha a 8. ház is belép a képletbe, az orrsövényferdülést műtéttel kell korrigálni.

       Orrpolip

A nyálkahártya sejtburjánzása alkotja a polipokat, melyek akadályozzák a levegővételt, elzárják az orrnyílást. A polip egyfajta élősködő, így a betegnek azt kell megvizsgálnia, ki, vagy mi élősködik rajta. A polippal fel kell venni a harcot, ezért marsi típusú betegségnek is nevezhetjük, de a Halak jegyhez is kapcsolódik, amelyik hajlamos a túlzott, görcsös megfelelni vágyásra, mindenkinek meg akar felelni, azt akarja, hogy mindenki szeresse, és nem tud nemet mondani az élősködőknek.

       Homloküreggyulladás, arcüreggyulladás

Mivel a melléküregek gyulladási általában a nátha szövődményeiképpen alakulnak ki, a sérelmek, problémák ugyanazok, mint a nátha esetében, csak hosszabb ideig nem veszünk róluk tudomást, sokáig fojtjuk el őket. A nátha által jelzett konfliktus, gyakran a kommunikációt akadályozó torokgyulladással kiegészülve tovább munkálkodik a felszín alatt, és hiába próbálunk meg jó képet vágni hozzá, úgy tenni mintha nem létezne, az arcüreggyulladás rámutat, hogy a mélyben a probléma elmérgesedett, elgennyesedett. Az emberek sok mindenre hajlandóak a látszatért, attól való félelmükben, hogy a külvilág szeretetét vagy megbecsülését elveszítik, elrejtik igazi arcukat, indulataikat, mérgüket, és az így felgyülemlett érzelmek, mélyre temetett feszültségek, kellemetlenségek az arcüregben okoznak gyulladást.

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2020 - 2021 - 2022 - 2023

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam:  (hetente 1 modul)
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő)

- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 

Normál ütemű asztrológia tanfolyamok:  (két hetente 1 modul)

Budapesten szeptemberben és februárban két hetente péntekenként este 
17.30-19.30ó. (kezdő)
Élő-online szeptemberben és februárban két hetente szombatonként 
9-11ó. (kezdő)
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő)

 - - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

Budapesten szeptemberben és februárban két hetente csütörtökönként 
17.30-19.30ó. (haladó)
Élő-online szeptemberben és februárban  két hetente szombatonként 
14-16ó. (haladó)

Továbbképzések:
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 
 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam