.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

Fekély

A fekély a gyomor nyálkahártyáján található kimaródás, vagy súlyosabb esetben perforált lyuk. Kialakulásának okait a Hold és a Mars viszonyának elemzéséből tudjuk levezetni, illetve nyombélfekély esetén még a Merkúr helyzete is vizsgálandó. Analízisükből kiderül, hogy a fekély kialakulása főleg azoknál esélyes, akik veszélyeztetve érzik a családban vagy a társadalomban betöltött szerepüket akár gazdasági, akár érzelmi szempontból. Olyan súlyos idegi, lelki terhelést jelent ez számukra, amikor a ki nem élt, fel nem vállalt agresszió saját magunkat kezdi el emészteni, hiszen a fekély tulajdonképpen saját magunk emésztése. A Mars által szimbolizált agresszió tulajdonképpen az önérvényesítés egyik formája, melyet meg kell tanulnunk elfojtani, keretek közé szorítani, de teljesen visszanyelni sem szabad.

Neurózis okozta betegségek - Asztma

Az asztmatikus megbetegedések a szervezet védekező rendszeréhez, a tüdőhöz köthető betegségek, összefügghetnek az allergiával, amely a Merkúr és a Mars bolygóhoz tartozik. A betegség nem köthető korhoz, kisgyermekkortól késő öregkorig bármikor kialakulhat. Legfőbb tünete a légzési nehézség, fulladásos rohamok, melyeket a túlzott nyálkatermelődés okoz. Az asztma kialakulásának tudatalatti, lelki háttere egyrészt lehet az, amikor nem merjük, vagy nem akarjuk elmondani problémáinkat egy emberrel kapcsolatban, amikor a konfliktuskerülés miatt a szó szoros és átvitt értelmében fullasztó lesz a légkör. A levegős jegyek általában próbálják kerülni a vitát, veszekedést, nyílt konfrontációt, az elfojtott nemtetszés, agresszió viszont fizikailag is fulladáshoz vezethet, akárcsak az, ha valaki rájuk telepszik, és szeretnének tőle megszabadulni, de nem mernek, vagy nem tudnak lépni ennek érdekében. Az asztma virágporra vagy egyébre való allergiából is kialakulhat, amely sok esetben a szexualitáshoz való viszony zavartságát, szexuális elfojtásokat jelezhet. Sok más esetben, de leggyakrabban a Halak és a Nyilas típusú embereknél az asztma lelki hátterében az elvágyódás áll, a hétköznapokból való kitörés vágya, magasabb rendű élet utáni vágy.

Kényszerneurózis

A neurotikus panaszok pszichoszomatikus tüneteket okozhatnak. Az asztrológiai jegyek közül leginkább a föld jelű és a Merkúr típusú emberek hajlamosabbak neurózis kialakítására, a víz jelek közül pedig a Rák és a Halak. A négy fontosabb bolygó, melyek horoszkópjukban megtalálható, akár a betegségházakban, akár fényszög vagy uralmi kapcsolatban a Mars, a Plútó, a Merkúr és a Szaturnusz. A kényszerneurózis legfőbb tünete a kényszeres cselekvések sorozata, melynek során a beteg hiába tudja, hogy értelmetlen rituálékat követ, mégis képtelen abbahagyni, kényszert érez rá. Számtalan módon megnyilvánulhat a betegség, a naponta több százszor kezet mosóktól a kényszeresen számolókig, de mindig a kontroll a lényeg. Lelki síkon az alapprobléma a túl szigorú követelményrendszernek való görcsös megfelelni vágyás, a félelem a kudarctól, valamelyik szülő túlzott idealizálása, szülői elvárásoknak megfelelni képtelenség. A Bak és a Szűz jegyűek a leginkább hajlamosak erre, valamint azok az emberek, akiknek horoszkópjában a 4. és a 6. ház kapcsolatban áll a Merkúrral és a Szaturnusszal.

Szorongásos neurózis

Leküzdhetetlen félelem, szorongás valami súlyos esemény bekövetkeztétől, melynek lelki hátterében súlyos önbizalomhiány, rengeteg bizonytalanság és egyéb hiedelmek találhatóak. Az eseményt, melytől a szorongásos beteg retteg, gyakran pont a szorongás maga váltja ki. Leginkább a Halak és a Bika hajlamos szorongásos neurózis kialakítására, illetve a Szaturnusz és a Hold fényszögeit kell górcső alá venni.

Félelmi neurózis – Fóbia

A fóbia egy reális félelem pánikszerű rettegéssé történő fokozása. Olyan mértékűvé fajulhat ez az irreális félelem, hogy a beteg egész életén eluralkodik, megakadályozza a mindennapi élet tevékenységeiben. Ilyen például az agorafóbia, a tériszony, amikor a beteg retteg kilépni az otthonából, fél a nyílt terektől, a külvilágtól, a közlekedéstől, végül saját magát sem tudja ellátni, mert nem meri elhagyni lakását még egy bevásárlás vagy vészhelyzet esetén sem. A két fő jelölő a Plútó és a Szaturnusz, amelyek kombinálódhatnak a Merkúrral, a Marssal, vagy a Holddal, és az adott problémát jelölő házakkal, melyek agorafóbia esetén a 3. és a 4. ház. A betegségektől, fertőzésektől, baktériumoktól való fóbia az 1 és a 6. ház területe, az állatoktól való félelem házai az 1., 6., 9., és 12, a bezártságtól való félelem házai a 1. és a 12 házak bolygókombinációi. Pánikbetegség és halálfélelem esetén az 1. és 8. házak bolygókombinációi a felelősek. A fóbiák kialakulásának okai mögött a biztonság hiányát találhatjuk, elutasító vagy nem eléggé elfogadó szülői hátteret, konfliktusoktól terhes családi viszonyokat, sivár, rideg, érzelemmentes légkört.

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2020 - 2021 - 2022 - 2023

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam:  (hetente 1 modul)
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő)

- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 

Normál ütemű asztrológia tanfolyamok:  (két hetente 1 modul)

Budapesten szeptemberben és februárban két hetente péntekenként este 
17.30-19.30ó. (kezdő)
Élő-online szeptemberben és februárban két hetente szombatonként 
9-11ó. (kezdő)
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő)

 - - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

Budapesten szeptemberben és februárban két hetente csütörtökönként 
17.30-19.30ó. (haladó)
Élő-online szeptemberben és februárban  két hetente szombatonként 
14-16ó. (haladó)

Továbbképzések:
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 
 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam