.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

Nyirokrendszerünk nyirokerekkel összekötött nyirokcsomókból áll, legfőbb feladata megvédeni szervezetünket a korokozóktól. A nyirokszervek a mandulák, a lép, a féregnyúlvány, a máj és a csecsemőmirigy. A nyirokkeringés sejtjei a különböző típusú fehérvérsejtek, a granulociták és a limfociták, melyek a laposcsontokban található vörös csontvelőben termelődnek. A vörös csontvelő a Jupiter területe, a nyirokkeringés jelképe a Hold és a Neptunusz, a fagociták a Mars analógiái, a különböző nyirokszervek is különböző bolygókhoz tartoznak, a lép a Szaturnusz, a torokmandula a Vénusz, az orrmandula a Mars, a máj a Jupiter, a féregnyúlvány a Neptunusz területe.

Fehérvérsejtek betegségei

A fehérvérsejtek szerepe megvédeni szervezetünket a kórokozóktól, fertőzésektől, és bármilyen idegen anyagtól, ami egészségünket veszélyeztetheti. Megfelelő mennyiségben kell, hogy rendelkezésre álljanak a hatékony védelemhez. Optimális esetben szervezetünk egy nap alatt százmilliárd fehérvérsejtet termel, ez mikroliterenként 4-10000 fehérvérsejtet jelent egy egészséges ember esetében, efölött már gyulladásra lehet gyanakodni. A védekezésben betöltött szerepük miatt a fehérvérsejtek a Marshoz tartoznak.

Neutropénia, Limfocitopénia

A fehérvérsejtek több, mint 70 százaléka úgynevezett neutrofil fehérvérsejt, ebből kifolyólag, ha a neutrofil sejtek száma lecsökken, az a teljes fehérvérsejt-állomány csökkenésével jár, ami megemelkedett fertőzésveszélyhez, súlyosabb esetben akár halálos kimenetelű fertőzésekhez vezethet. A neutrofil fehérvérsejtek lecsökkent mennyisége mögött vagy a csontvelő elégtelen termelődése, valamilyen ritka genetikai betegség vagy a keringésben történő nagymértékű sejtpusztulás állhat. Asztrológiailag mindez a Marsot, a Plútót vagy a Jupitert érő támadásban nyilvánul meg, illetve amennyiben a 8. ház is szerepet kap a konstellációban, a betegség súlyossá, életveszélyessé válhat. Amennyiben a neutrofil fehérvérsejtek pusztulását gyógyszerek okozzák, a horoszkópban Merkúr vagy Neptunusz támadást láthatunk. Amennyiben autoimmun betegség okozza a sejtpusztulást, a Mars és a Plútó 1. és 8. házas támadása játszik szerepet.

Leukémia

Négy fajta leukémiát különböztetünk meg a betegség lefolyása, illetve aszerint, hogy melyik fehérvérsejt-típus érintett a betegségben. Leukémia esetén a vörös csontvelő hatalmas mennyiségű fehérvérsejtet kezd el termelnni, amik a szó szoros értelmében felfalják a szervezetet. Vérképünkből kimutatható, ha szervezetünkben valahol gyulladás van, ez esetben a fehérvérsejtszám megemelkedik, 10-12 000 fökött már magas értékekről beszélünk, hiszen a normális érték 6-8.000 között mozog. A leukémiás megbetegedésnél a fehérvérsejtszám akár 60-100 000-ig is felmehet. Gyakorlatilag a szervezet saját maga ellen védekezik. Asztrológiailag a Jupiter, az Uránusz és a Neptunusz játszanak fontos szerepet, a háttérben megtalálhatjuk a Marsot és a Plútót, valamint a 4. ház érintettségére is figyelnünk kell.

Az akut limfocitás leukémia során a fehérvérsejtek érésük során elrákosodnak, és kiszorítják az egészséges sejteket a csontvelőből. A leukémia ezen fajtája tipikusan gyerekkorban, fiatalkorban fordul elő, és nagyon gyors lefolyású, a modern kemoterápiák előtt a betegek gyakran csak hónapokat éltek a diagnózis felállítása után. Ma már ez az arány javuilt, mert az akut limfocitás leukémia jól reagál a kemoterápiára. Asztrológiai szempontból a 4., a 10. és az 1. ház játszanak kiemelten fontos szerepet ebben az esetben, valamint az anyát jelképező Hold, és az apát jelképező Nap, mert ők mutatják a beteg kapcsolatát a szülőkkel, a szülők közötti esetleges problémákat, a gyerekszületéssel kapcsolatos aggályaikat, félelmeiket.

Az akut mieloid leukémia szintén gyors lefolyású fajtája a leukémiának, itt a mielocitáknál tapasztalhatunk rákos elfajulást. A csontvelő-átütetés javítja a gyógyulási esélyeket, de minél idősebb a beteg, annál rosszabb a prognózis.

A krónikus leukémiák, mind a mieloid, mind a limfoid lassúbb lefolyásúak, a beteg akár még évtizedeket is élhet a megfelelő kezelések mellett. Asztrológiailag azt kell vizsgálni, hogy a beteg mennyire képes beilleszkedni az életbe, mennyire tud asszimilálódni, hogyan viszonyul a szülői elvárásokhoz. A rák minden típusa esetében megtaláljuk a lázadást, az élet elviselésének kényszerét, a tudatalatti halálvágyat.

Limfómák

A nyirokrendszer rosszindulatú, rákos daganatait nevezzük limfómának. A nyirokcsomókban összegyűlő limfociták a csomók megnagyobbodását okozzák. Két típusa ismert, a Hodgkin-limfóma, melyet szövettan alapján még négy csoportra lehet tovább osztani, és a Non-Hodgkin-llimfóma. A daganatos betegségek nagyrésze a konliktuskezelési módszerünkről üzen, hogy hogyan kezeljük, vagy éppen nem kezeljük konfliktusainkat, el tudjuk-e viselni kudarcainkat, mi történik, ha túl magasra helyeztük a lécet, és vágyunk nem teljesült, még akkor sem, ha keményen küzdöttünk érte. A komoly, feldolgozatlan konfliktusok komoly betegségeket eredményeznek

Asztrológia tanfolyamok indulnak

asztrologia onlineIntenzív asztrológia tanfolyam:  (hetente 1 modul)
Online 2018 szeptember 9-én vasárnap - rugalmas időbeosztással (kezdő)
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyamok:  (két hetente 1 modul)

Budapesten 2018 szeptember 14-én két hetente péntekenként este 
17.30-19.30ó. (kezdő)
Élő-online 2018 szeptember 15-én két hetente szombatonként 
9-11ó. (kezdő)
Online 2018 szeptember 16-án vasárnap - rugalmas időbeosztással (kezdő)

 

Budapesten 2018 szeptember 13-án két hetente csütörtökönként 
17.30-19.30ó. (haladó)
Élő-online 2018 szeptember 15-én  két hetente szombatonként 
14-16ó. (haladó)


Továbbképzések:
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam