.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

Tudástár - Asztrológiai információkeresés:

A bolygók és életszakaszok az asztrológiában

Az asztrológiában a bolygókat egyes életszakaszokhoz is hozzárendelik. A hagyományos felosztás alapját elsősorban a bolygó keringési sebessége és az emberi szervezetnek az idő haladtával egyre lassuló növekedési folyamatai közötti hasonlóság képezi.
 
A Hold életszakasza:
0–betöltött 6. életév. Kisgyermekkor. Az életszakasz legfontosabb jellemzője: fogékonyság és befogadás, később kevésbé jelentős, megkülönböztetés nélküli információfelvétel. Függés az anyától, önállótlanság, változékony hangulat.
 
A Merkúr életszakasza:
7–betöltött 13. életév. Gyermekkor és iskoláskor. Tudásszomj, iskolai tapasztalatok. Az életszakasz legfontosabb jellemzője: rendszerezett tanulás.
 
A Vénusz életszakasza:
14–betöltött 20. életév. Pubertás, az erotika megjelenése. Az életszakasz legfontosabb jellemzője: a párkapcsolat. A női szépség csúcspontja.
 
A Nap életszakasza:
21–betöltött 27. életév. A személyiség megtalálása. Az életszakasz legfontosabb jellemzője: az önállóság megtanulása, a személyiség kiteljesedése. Az egyéni (nem kollektív) érési folyamatok csúcspontja.
 
Az Mars életszakasza:
28–betöltött 34. életév. Újrakezdés. Az életszakasz legfontosabb jellemzője: harc a társadalomban elfoglalt helyért. A tetterő fejlődése. A férfias kisugárzás csúcspontja.
 
A Jupiter életszakasza:
35–betöltött 41. életév. Az egyéniség kiteljesedése. Az életszakasz legfontosabb jellemzője: az élet értelmének keresése. A vallási iskolázás kezdete.
 
A Szaturnusz életszakasza:
42–betöltött 48. életév. Életközépi krízis. Az életszakasz legfontosabb jellemzője: az élet megkérdőjelezése. Letisztuláshoz vezető érési folyamat. Mérleg készítése az eddig életről. „A Küszöb Őre”: „A kis halál”.
 
Az Uránusz életszakasza:
49–betöltött 55. életév. A második tavasz. Az életszakasz legfontosabb jellemzője: az egyénen túlmutató érdeklődés. Szellemes, élettapasztalattal rendelkező ember. Felszabadulás a társadalmi kötöttségek alól.
 
A Neptunusz életszakasza:
56–a betöltött 62. életév. Az életszakasz legfontosabb jellemzője: a beleérzőképesség csúcspontja. Szembenézés az élethazugságokkal. Elfordulás az anyagi világtól, transzcendens értékek keresése.
 
A Plútó életszakasza:
A 63. életévtől a halálig. A nagy metamorfózis. Az életszakasz legfontosabb jellemzője: az élet átalakítása a nyugdíjkorhatár elérése után. Megtanulunk búcsút venni. Halál.

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2024 - 2025 - 2026 - 2027

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam :  (hetente 1 modul)
 
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )
Asztrológia tanfolyam: 2024 február 3.     (szombat)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyam:  (két hetente 1 modul)

Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )

Asztrológia tanfolyam: 2024 február 10.     (szombat) 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

 

  
További lehetőségek:
Egyéni asztrológia oktatás Online (kezdő / haladó)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
Online Mentorálás  szeptemberben és februárban (asztrológusoknak)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam