.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

Tudástár - Asztrológiai információkeresés:

Kulcsszavak: szimpátia, ösztön, intuíció, változás, érzelem
A mítoszok általában gyönyörű nőként, ám gyakran kegyetlen csábítóként is ábrázolják a Holdat, a Rák urát. Kirké alakjában elcsábította Odüsszeuszt; Mint Hekaté gazdagsággal ajándékozta meg kegyeltjeit, mint Szeléné az éjjeli égen hajtotta harci szekerét.
Erősíti a személyiség természetes, ösztönös vonásait. Szoros kapcsolatban áll az érzelmekkel. A Hold türelmesnek vagy állhatatlannak, szűk látókörűnek vagy dús fantáziájúnak; együtt érzőnek, néha megbízhatatlannak mutat bennünket.
A Hold uralma alá tartozik minden folyadék, nedv és nyálka, egyebek között a növények és az állatok nedvei, különösen a tojásfehérje stb.
Hold — A nedv, nyirok, lélek. A fiatal gyerekkor és örökség.
Negatív, nőies, vizes jellegű passzív A Rákban dominál Rák június 22 - július 22
A Hold színei: fehér, sárga, ezüst,
Napja: hétfő,
Számai: 2 és a 9,

Izek: sós, valamint minden jellegtelen, sehova nem sorolható íz.
Fémek: ezüstöt,

Ásványok és a drágakövek: kristályt, a kvarcot, a szelenit - holdkő - nevű követ (mely mágikus természetrajz szerint a Holddal együtt nő és együtt fogy), a berlit, az akvamarint, az opált, a cseppkövet, valamint a tenger drágakövét, a gyöngyöt.
Növények: közül a Hold uralma alá tartozik egyebek között a mák az izsóp, a rozmaring, a fekete üröm, a mogyoró, a mandula, a fűzfa, az olajfa és a legtöbb vízinövény.
Gyógynövények: orvosi ziliz, fehér mályva, vörhenyes szil, feketenadálytő, salamonpecsét, fürtös spárga, indiai vadmályva, rehmannia gyökér.
Illóolajok: fehér jázmin, gardénia, lótusz, liliom, szantál.
Állatok: az ember társaságát kedvelő állatok, elsősorban a kutya, a macska és a házinyúl, az éjszaka állatai, mint a bagoly és a denevér, a legtöbb vízi vagy vizet kedvelő állat, elsősorban a rák, a béka, a teknőc, a vidra, valamint a vízi - és a gázlómadarak.
Az emberi szférában: övé a lélek és az ösztönvilág, az álmok birodalma és az asztráltest, a mitológia, a fantázia, az álmodozás, a romantika, az illem a szentimentalizmus, a szimbólumok, a meditáció, az ima, a könyörgés, a csábítás, a félrevezetés, a naivitás, a kíváncsiság, a szeszély, a szórakozás, a rokonszenv, a közkedveltség. A mágus, a pap, a papnő, az anya (Magna Mater!), a tükör, a gyógynövény, az orvosság, az altató, a kábítószer, a kórház, a gyógyfürdő, a szórakozóhely, a hajózás, a vízi foglalkozások stb.
Az istenek világából: a Holddal állnak kapcsolatba elsősorban (természetesen) a holdistennők és a holdistenek, így egyebek között Artemisz, Diana, Luna, Hekaté, Ízisz, Nannar Szin és Csandra.

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2023 - 2024 - 2025 - 2026

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam :  (hetente 1 modul)
 
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )
Asztrológia tanfolyam: 2023 szeptember 9.     (szombat)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyam:  (két hetente 1 modul)

Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )

Asztrológia tanfolyam: 2023 szeptember 16.     (szombat) 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

 

  
További lehetőségek:
Egyéni asztrológia oktatás Online (kezdő / haladó)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
Online Mentorálás  szeptemberben és februárban (asztrológusoknak)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam