.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

A közvélekedés szerint a balesetek a véletlen művei, de ezoterikus szempontból nincsenek véletlenek, és a balesetek üzenetek, melyek arra figyelmeztetnek, hogy az az út, melyen járunk, tovább nem követhető, muszáj változtatni a helyzetén, a koncepcióin vagy életvitelén. Súlyos esetben a baleset veszélyeztetik az életet, sőt halált is jelenthetnek, aminek mind fontos üzenete van. Ha baleset vet véget egy életnek, annak az az üzenete, hogy az egyén tudat alatt nem akart vagy nem bírt tovább élni, ezért tudattalanul öngyilkosságot követett el. A korai baleseti halál minden esetben a résztvevők és a családtagok, hozzátartozók számára hordoz fontos üzenetet, tanulságot. Az életveszélyes, de nem halálos balesetek üzenete az, hogy a baleset megúszását, túlélését egyfajta újjászületésnek kell felfogni, és radikálisan átalakítani életünket. A kisebb balesetek a sérült testtájjal analóg területre hívják fel a figyelmet.

                               Közlekedési balesetek

Mint minden balesetnél, a közlekedési baleseteknél is fontos elgondolkodni azon, hogyan történt a baleset. A közlekedés mindig azt jelenti, hogy valahova el akartunk jutni. Nézzük meg, hogy honnan indultunk, és hova akartunk eljutni, mit akartunk elérni, miért akartunk odajutni. A vágyat, az akaratot, hogy a-ból B-be jussunk, hogy valamit el akarjunk érni, a Mars bolygó képviseli, de ha ez az akarat nem valami felé hajt minket, hanem valamitől el, ha menekülünk valamitől, akkor a Mars helyett az Uránuszé a főszerep. Közlekedési baleset esetén valami miatt az elkezdett mozgás nem tud befejeződni, a közlekedés típusától függően. Ha gyalog megyünk, eleshetünk, ránk eshet valami, nekimehetünk valaminek, stb. Ha járművel közlekedünk, akkor nem mindegy, hogy mi irányítjuk a járművet, vagy valaki más kezébe tesszük le sorsunkat. Ha mások vezetik a járművet, amely balestet szenved, az egy kemény üzenet számunkra, hogy nem szabad másra bízni életünket, mert csak saját magunk által érhetjük el céljainkat. Ha mi magunk vezettük a balesetes járművet, az azt jelenti, hogy az életünket is mi vezetjük, mi irányítjuk, ha más, akkor viszont akkor az a másik személy az, aki elrendezi, irányítja életünket. Ilyenkor azon érdemes elgondolkodni, jó-e nekünk, hogy mások irányítsanak minket, nem akarunk-e kiszállni ebből a helyzetből. Ha mi vezettük a járművet, és frontálisan ütköztünk valamivel, az egyértelműen mutatja, hogy rossz irányba akartunk menni, és nem lehet továbbmenni ebe az irányba, mert onnan jött egy ellenenergia, ami megállított minket. Ha a baleset megelőzhető, kikerülhető lett volna, az életben is korrigálnunk kell, kitérőt kell alkalmaznunk az egyenes célratörés helyett. Ha valaki megúszik egy balesetet, de nem érti meg üzenetét és nem változtat, hamarosan esélye lesz egy újabb, még súlyosabb balesetre. Ha hátulról jönnek belénk, az annak a jele, hogy nem haladunk elég gyorsan, elég jól, és valaki kicsit besegít ebbe. Az oldalról jövő ütközések valamilyen irányba kitérítik a járművünket. Ha jobbról ütköznek belénk, az azt jelzi, hogy nem adtuk meg az elsőbbséget, nem ismertük fel, hogy az adott helyzetben ki az erősebb. Ha balról jönnek belénk, az azt jelzi, hogy aktivizálnunk kell magunkat, bátrabban ki kell állunk magunkért. Közlekedési balesetek estében a horoszkóp 3. háza érintett a Mars, a Plútó vagy az Uránusz által.

                               Munkahelyi balesetek

Munkahelyi baleseteknél legfontosabb a horoszkóp 6. házának elemzése, esetleg a súlyos, csonkolásos következmények esetében a 7. ház is szóba jöhet. A munkahely témaköre az alárendelés házához tartozik, így azt kell magunktól megkérdeznünk, szeretjük-e a munkánkat, és milyen a viszonyunk az alárendelt szereppel, mennyire görcsölünk, stresszelünk a munkahelyen, tudunk-e lazítani, el tudjuk-e magunkat engedni. A legtöbb munkahelyi baleset oka a tudat alatti vágy, hogy pihenjünk, lazítsunk. A sérült testtáj vagy testrész mutatja, életünknek mely területén található fel nem dolgozott, megoldatlan probléma. A balesettel kapcsolatos bolygók nagyjából megegyeznek a közlekedési balesetek bolygóinál, de a 6. házhoz kapcsolódnak, illetve súlyos baleset esetén a 7.-hez.

                               Tűzzel kapcsolatos balesetek

A tűz fontos jelkép, szimbolizálja az életet, a szenvedélyt, lobogást, de az elkapkodott, elhamarkodott, hirtelen cselekedeteket is. Így az égéses, forrázásos baleseteknél azon kell elgondolkodnunk, mikor nem vigyázunk eléggé magunkra, mikor voltunk túlzottan forrófejűek, elhamarkodottak, túlzottan szenvedélyesek. A kisgyermekek égéses, forrázásos balesetei azzal szembesítenek minket, hogy a gyermeknek több figyelemre van szüksége, de az élmények, a tapasztalás is fontosak számára, meg kell ismerniük saját korlátaikat, hogy meddig mehetnek el baj nélkül. A tűzzel kapcsolatos balesetek a Mars bolygóhoz tartoznak, de ha az égés elektromosság miatt történik, az Uránusz játszik szerepet.

                               Vízzel kapcsolatos balesetek

A víz érzelmeink szimbóluma, így a fulladásos balesetek azt jelképezik, hogy valamilyen érzelmi szituációba gyakorlatilag belefulladunk, túl sok nekünk. A mesterséges lélegeztetés során belénk fújt levegő ilyenkor arra szolgál, hogy a túl sok érzelmi hatást, melyet magunkba nyeltünk, kihányjuk, megszabaduljunk tőle, felszabaduljunk. Másfajta, vízzel kapcsolatos baleset az, amikor valaki túl sekély vízbe ugrik fejest, és megbénul. Ez azt is szimbolizálja, amikor fejest ugrunk az életbe, de mivel túl kevésnek találta az élet kínálta lehetőségeket, azaz túl sekély a víz, megijedt az élet kihívásaitól, és inkább bénulásba, kiszolgáltatott, ápolásra szoruló helyzetbe menekült. Ha nagyobb vizet, nagyobb életteret keresett volna, elkerülhető lett volna a baleset. Az uránuszi, illetve a Vízöntő típusú emberekre jellemző, hogy folyton saját korlátaikat feszegetik, meg akarják mutatni hogy számukra nem léteznek a szabályok, és addig-addig teszik ezt, amíg a sors egy baleset révén megüzeni, hogy igenis vannak korlátaik és bizonyos szabályok rájuk is vonatkoznak, ilyenek a vitorlással, szörffel, hajóval történő vízi balesetek.

                               Földdel kapcsolatos balesetek

A földrengés, a sár, a földcsuszamlás, földomlás mind baleseti lehetőségek, melyek arra kényszerítenek minket, hogy nézzünk szembe az élet realitásaival, hiszen a föld azt szimbolizálja. Ezek a realitások néha maguk alá temetnek bennünket, vagy nyakig süllyedünk bennük, és ha érzelmileg képtelenek vagyunk ezeket feldogozni, teljesen el is süllyedhetünk az élet mocsarában. A talaj a stabilitás jelképe is, ha megmozdul lábunk alatt, elbizonytalanodunk, földre rogyunk, reménytelennek érezhetjük az életet. Ezekhez a témákhoz a Szaturnusz kapcsolódik leginkább. A realitás, a talajvesztés, az alázat legfőképpen a 4. és a 10. ház összefüggéseiben tűnik fel, de az ehhez kapcsolódó baleseteknél érdemes ég a 8. és a 12. ház szerepét is elemezni, mert ezek a házak jelképezik a halált, a számkivetettséget, elhatárolódást. Fel kell tennünk magunknak a kérdést, milyen jellegű az a probléma, amely elemészt minket, anyagi, családi, munkahelyi, esetleg a felénk irányuló túl erős, túl nagy elvárások tesznek minket reménytelenül depresszióssá?

                               Légi balesetek

A repülőgép-balesetek mellett ide sorolható a zuhanás, valahonnan történő leesés minden formája. A legtöbb esetben ezek a típusú balesetek végzetesek, ezért a 4. és a 8. ház relációit kell elemezni elsősorban. A repülés, a szabadság és függetlenség szimbóluma az Uránusz, amely szintén fontos szerepet játszhat a képletben, akárcsak a Szaturnusz, amely a nehézkedési erőt, azaz tulajdonképpen a zuhanást magát jelképezi. A közlekedési baleseteknél már volt róla szó, nem mindegy kinek a kezébe adjuk életünket, sorsunkat. Egy repülőgép esetén teljesen lemondunk az életünk irányítása feletti jogról, többé nincs kezünkben a sorsunk. A levegőhöz kapcsolódik még a Merkúr is, amely a mozgással, kapcsolatokkal, közlekedéssel is összefüggésbe hozható, ezért légi jellegű balesetek esetén ezeket is meg kell vizsgálni.

                               Mérgezések

A mérgezéseknek számos formája létezik, lehet szó ételmérgezésről, vegyi szennyezésről, de a gyógyszer-túladagolás, a túlzott narkotikumfogyasztás is ide sorolható, akárcsak a gáz vagy füstmérgezés, vagy a nem megfelelő fűtési módszer miatt bekövetkező szénmonoxid-mérgezés is. Átvitt értelemben a ki nem mondott, fel nem dolgozott konfliktusok, problémák mérgezik a lelkünket. A túladagolás túlzásainkra figyelmeztet minket, akárcsak a narkotikumok használata. A mérgezéses balesetek nagy része azt üzeni, hogy nem figyelünk oda eléggé saját magunkra, és valós igényeink felismerés és kielégítése helyett álmegoldásokkal próbáljuk meg megoldani problémáinkat, enyhíteni hiányérzeteinket. Asztrológiailag a mérgezéseknél a hamis megoldásokat jelképező Neptunusz, az önbecsapást szimbolizáló Jupiter, a meggondolatlanságot jelző Merkúr játszanak fontos szerepet, de a 8. házzal kapcsolatosan a Mars és a Plútó is megjelennek a képletben az elővigyázatlanság és az öngyilkosság jelképeként. Amit mindenképpen meg kell vizsgálnunk ezekben az esetekben az az, hogy hogyan és miképp mérgezzük saját életünket, illetve hogyan és miért hagyjuk, hogy mások mérgezzenek minket, mi az, amivel nem akarunk szembenézni, mi elől menekülünk, milyen a viszonyunk a realitásokhoz és az irrealitáshoz.

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2023 - 2024 - 2025 - 2026

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam :  (hetente 1 modul)
 
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )
Asztrológia tanfolyam: 2023 február 4.     (szombat)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyam:  (két hetente 1 modul)

Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )

Asztrológia tanfolyam: 2023 február 11.     (szombat) 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

 

  
További lehetőségek:
Egyéni asztrológia oktatás Online (kezdő / haladó)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
Online Mentorálás  szeptemberben és februárban (asztrológusoknak)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam