.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

Az epehólyag felelős a zsírok lebontásáért, de szerepet játszik a felszívódásban, bizonyos salakanyagok lebontásában, a béltartalom mozgatásában is. Bolygója a Mars, amely az agressziót jelképezi, az epehólyag megbetegedései általában akkor következnek be, ha valakinek sok olyat kell magába fojtania, lenyelnie, ami nem tetszik neki. Az epekő tulajdonképpen megkövesedett agresszió. Az epe a köznyelvben is a mérget, agressziót képviseli, az epés megjegyzésektől az epeömlést kapó emberig. A mérget, haragot, dühöt a Mars jelképezi, de az epegondokban közvetve a Jupiter is szerepet kap, mert az epenedvet a máj termeli. Az epe íze keserű, az életben is a keserű tapasztalatokat, élményeket jelzi, a félresikerült próbálkozásokat, a külvilág felől érkező agressziót, amit nem tudunk kivédeni.

Epehólyag-gyulladás

Asztrológiailag a Mars és a Jupiter oppozíciója vagy kvadrátja áll az epehólyag-gyulladás mögött, amely gyakran az epekő figyelmeztető tünete lehet. Az epehólyag-gyulladás mindenképpen azzal szembesít minket, hogy olyan elfojtott agressziók, indulatok lappanganak bennünk, melyeket nem bírunk kiadni magunkból, és ezért nem a külvilág, hanem saját magunk ellen fordítjuk. Meg kell tanulni szembesülni saját indulatainkkal, és ez különösen nehéz sérült önértékelésű embereknél, akikből hiányzik a kellő magabiztosság, az önérvényesítés, akik hajlamosak mártírszerepbe helyezkedni.

Epekő

Az epekő kialakulásának oka ugyanaz, mint az epehólyag-gyulladásé, csak súlyosabb: az elfojtott, visszanyelt agresszió. Az epekő bolygója a Szaturnusz. Arányaiban a nőknél gyakrabban alakul ki epekő, mutatván azt, hogy társadalmunkban a nők gyakrabban kényszerülnek haragjuk, agressziójuk elfojtására, kevésbé mutathatják ki indulataikat, mint a férfiak. A Szaturnusz és az epekő összekapcsolódik még a melankóliával, a pozitív hozzáállást helyettesítő szomorú lemondással, egyfajta belső merevséggel, ami megakadályozza, hogy az ember alkalmazkodni tudjon az újdonságokhoz, a megváltozott körülményekhez.

Epeút-hegesedés

A betegség az epeutak gyulladásával kezdődik, de később továbbterjed az egész májra, majd végül szivacsszerű hegesedéssel teszi tönkre a szervet. Ez a betegség is gyakoribb a nők esetében, leginkább 35 éves kor fölött. Kialakulásának lelki hátterében a Mars, a Jupiter, és a Hold a fontosak, főleg, ha a Plútóhoz, vagy a Szaturnuszhoz kapcsolódnak. Mivel gyakrabban fordul elő auto-immun betegségben szenvedőknél, az immunrendszert jelző Mars és Plútó is bekapcsolódik. A Mars vagy a Jupiter támadhatja a Holdat, azaz az agresszió és az el nem fogadás támadja a nőiséget, a lelkiséget, ami nem tud mit kezdeni az őt ért durva agresszióval, bezárkózik, elzárkózik, hegpáncél mögé rejti sebeit. Ez az elzárkózás, vértezet viszont lehetetlenné teszi a nyitottságot, asszimilációt. Érdekes módon a betegség későbbi szakaszában a csont anyagcserezavara észlelhető, ami az állóképesség legyengülését, hiányát mutatja.

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2020 - 2021 - 2022 - 2023

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam:  (hetente 1 modul)
 
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő)
Asztrológia tanfolyam: 2020 szeptember 5.    (szombat)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyamok:  (két hetente 1 modul)

Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő)

Asztrológia tanfolyam: 2020 szeptember 12.    (szombat) 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

Budapesten szeptemberben és februárban két hetente hétfőnként este 
17.00-19.00ó. (kezdő)
Asztrológia tanfolyam: 2020 szeptember 18.    (hétfő)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

Budapesten szeptemberben és februárban két hetente csütörtökönként 
17.30-19.30ó. (haladó)

Továbbképzések:
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

Online Mentorálás  szeptemberben és februárban (asztrológusoknak)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam