.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

Az asztrológia a fejet a Kos jegyhez sorolja, melynek uralkodó bolygója a Mars, és az akaratot jelképezi, az önérvényesítést, az egót. A Kos közismerten „fejjel megy a falnak”, azaz addig megy előre, amíg el nem éri, amit akar, minden akadályon át. A fej az öntudatot, az egoizmust jelképezi, mint testünk legmagasabb pontja. A legtöbb problémát az jelenti, ha az ego harcai, küzdelmei közben figyelmen kívül hagyjuk a környezetünk érzéseit, ha mindenáron, agresszívan győzelemre törekszünk a szeretet megtanulása és a problémák higgadt kezelése helyett.

Fejfájás

A fejfájásnak rengeteg oka lehet, az éhségtől a vérszegénységig, de mindegyik a külvilággal kapcsolatos konfliktusokhoz köthető, melyekről vagy nem akarunk, vagy nem vagyunk képesek tudomást venni, melyeket megoldás helyett elfojtunk. Testünk a fájdalmat használja arra, hogy felhívja figyelmünket az elfojtott problémákra. A fájdalomcsillapítás csak átmeneti enyhülést jelenthet, az okot nem orvosolja. A fájdalmat előidéző biológiai okok mögött lelki okok húzódnak, a fejfájás csak egy tünet. Problémajelző rendszer, mellyel testünk üzen, jelzi azokat a konfliktusokat, melyek amiatt keletkeznek, hogy nem azt tesszük, amit igazán szeretnénk. A fejfájás azt mutatja, hogy az embernek vagy önmagával van baja, vagy valami olyan feldolgozatlan akadály, gát áll vágyai, akarata és a külvilág elvárásai között. Ez gyakran esik meg akkor, ha az ember fél felvállalni a konfliktusokat a külvilággal, amikor görcsösen meg akar felelni mások véleményének. A Kos ura a Mars, ami az akarat, az agresszió területéért felel, a fejfájás esetében a Mars sok esetben rossz helyen áll, az egyén nem meri felvállalni véleményét, önmagát. A Kos a legtöbb esetben akkor lép be betegségházba, ha az Aszcendens a Szűzben, a Skorpióban vagy a Bikában áll, ami különböző problémákat vet fel. A Szűz esetében az én háttérbe szorulása mások szolgálata miatt, a Skorpió esetén a szexuális vágyak elfojtása, a Bika esetén pedig a lemondás okozhatja az elfojtásokat és a fejfájást.

Migrén

A migrén rendszeresen visszatérő görcsös, gyakran rosszulléttel járó intenzív, lüktető fejfájás, melyet agyi vérbőség idéz elő. A migrénes betegnek sötétre, csendre, pihenésre van szüksége. Mivel a férfiak legtöbb esetben határozottabban képviselik magukat, a migrén sokkal gyakrabban fordul elő nőknél. Mivel a Mars gyakran összefüggésbe hozható az epével is, ami szintén az agressziót szimbolizálja, nem ritka, hogy a migrénes nő epeproblémákkal is találkozik. A migrén számos esetben fejez ki szexuális elfojtást, problémát a nőknél. Van, aki nem tud mit kezdeni a gátlásaival, van, aki túlzásokkal kompenzálja azokat, és végül van, akinek sikerül helyére tennie és leküzdenie ezeket, és megszabadulni a negatív érzésektől. A migrén gyakran a szexualitástól való félelem, távolmaradás segítője is lehet, tudat alatt segíthet távol tartani a férfit ahelyett, hogy nyíltan kimondaná, felvállalná a konfliktust.

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2022 - 2023 - 2024 - 2025

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam :  (hetente 1 modul)
 
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )
Asztrológia tanfolyam: 2022 szeptember 3.     (szombat)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyam:  (két hetente 1 modul)

Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )

Asztrológia tanfolyam: 2022 szeptember 10.     (szombat) 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

 

  
További lehetőségek:
Egyéni asztrológia oktatás Online (kezdő / haladó)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
Online Mentorálás  szeptemberben és februárban (asztrológusoknak)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam