.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

Torokgyulladás, mandulagyulladás

A mandula torkunk féregnyúlványa, asztrológiailag a Bikához tartozik. Gyulladásos megbetegedése az egyik leggyakrabban előforduló betegség, mely összefügg félelmeinkkel, a külvilággal való konfliktusainkkal, egoizmusunkkal, szorongásainkkal. Ha lelkileg torkig vagyunk valamivel vagy valakivel, de nem tudjuk, vagy nincs lehetőségünk kimondani, lelki terheinken könnyíteni, az torokgyulladáshoz vezethet. A garatban sok nyirokcsomó van, melyek a szervezet védekezését szolgálják. Megbetegedésük esetén – a súlyos esetektől eltekintve – nem a mirigy műtéti eltávolítása a megoldás, hanem a hátterében húzódó lelki probléma orvoslása. A torok, mandulagyulladás tipikus kisgyerekkori betegsége, amikor a gyermek immunrendszere az őt ért feszültségektől, a szülők közötti esetleges konfliktustól fokozatosan legyengül, a közösségbe való beilleszkedés, a leválás gyakran szorongást okoz, amire a gyerek betegséggel reagál. A betegség a tudattalan kiáltása a figyelemért, törődésért. Felnőttkorban is hasonló szerepet tölthet be a betegség, ha elfáradunk, elegünk lesz, a betegség visszavonulásra, magányra kényszerít minket. Ha fáj a torkunk, az azt jelenti, hogy már nem bírunk lenyelni valamit, amit eddig lenyeltünk. A torok a Bika területe, ezért a Bika helyzetét kell elemezni, mivel a betegség azt jelzi, hogy a beteg túlzottan ragaszkodik valamihez, nem bír elengedni valamit vagy valakit.

Rekedtség

A rekedtség is a torokhoz, azaz a Bikához tartozik. Lelki hátterében az áll, hogy a beteg önértékelése túl alacsony, fél felvállalni saját magát, saját véleményét, nem figyel eléggé magára, nem meri kimondani amit gondol, mert fél, hogy téved vagy hibázik. Ez a fajta hiúság az Oroszlán jegyet is a problémához kapcsolja. Ha az Oroszlánban és a Bikában is találunk bolygót, melyek egymást támadják, az egyértelműen jelzi, hogy a rekedtség arra mutat rá, a beteg nem meri kimondani, amit gondol, nem vállalja fel a véleményét, nem fejezi ki, mit is szeretne.

Hangszálgyulladás

Bár a gége és a hangszálak alapvetően a Merkúr területe, a hangszálak vénuszi analógiát is hordoznak. Ha a Merkúr és a Vénusz jó kapcsolatban vannak egy képletben, ott valószínű a szép énekhang, a művészi érzék. A 7. és a 10. ház mutatja meg, hogyan tudja a szülött tehetségét megmutatni a külvilágnak. A hangszálak gyulladása a Marssal kapcsolatos. A megbetegedés akadályozza, vagy teljesen ellehetetleníti a beszédet, a kommunikációt, előbb rekedtséget, majd teljes némaságot okozhat. Akinek hangszálgyulladás miatt elmegy a hangja, azt kell megvizsgálnia, mitől fél, mit akar elkerülni, mitől „gyulladt”be, melyik területen vált erőtlenné, gyengévé.

Némaság

A némaság, más néven afázia a beszédképesség teljes elvesztése, amely a legtöbb esetben az agyi beszédközpont sérülése miatt alakul ki. A sérülést okozhatja baleset, keringési zavar vagy születési rendellenesség. Bár idegrendszeri alapú betegség, komplexitása miatt ide is tartozik, hiszen aki nem tud beszélni, nem tudja kifejezni magát, önkifejezése gátolt. Horoszkópjában fontos szerepet játszanak a 3. és a 12. házban, azaz a kommunikáció és az elzártság háza közötti rossz kapcsolatokat kifejező bolygók. A betegség eredete sok esetben karmikus, ezért a Szaturnusz helyzete is vizsgálandó.

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2024 - 2025 - 2026 - 2027

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam :  (hetente 1 modul)
 
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )
Asztrológia tanfolyam: 2024 február 3.     (szombat)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyam:  (két hetente 1 modul)

Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )

Asztrológia tanfolyam: 2024 február 10.     (szombat) 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

 

  
További lehetőségek:
Egyéni asztrológia oktatás Online (kezdő / haladó)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
Online Mentorálás  szeptemberben és februárban (asztrológusoknak)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam