.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

Az idegrendszert a Merkúr és az Uránusz szimbolizálja, a Merkúr a mozgató idegeket, az Uránusz az érzőidegeket és a vegetatív idegrendszert. Ezek a területek a Naphoz sorolhatók, mivel agyi, agykérgi működésről van szó. Az idegpályákon át jutnak el az ingerek az agyba és késztetik testünket cselekvésekre.

Gerincproblémák

A gerinc testünk tartóoszlopa, betegségei kialakulásában legtöbbször a tartás, az önállóság, a felelősségvállalás illetve a félelem, a bizonytalanság, gyengeség játszanak szerepet.

A gerincvelő kompressziója túl nagy terhelést jelent, ami a ránk nehezedő lelki nyomástól, túlméretezett feladatoktól, sérülésektől alakulhat ki, melyekhez nem elegendő a szervezet vitalitása.

A gerincvelői ciszta egy folyadékkal teli zsák, mely a gerincvelőben található, és nyomást gyakorol a gerincvelőre. Okozhat görcsöket, izomgyengeséget, érzéskieséseket. Legtöbbször gyermekkorban fordul elő, ezért okozójaként a családdal való kapcsolatban jelentkező problémákat, az anyával való összhang hiányát találjuk. Fiatalkorban a félelem, az élettel járó terhektől, kötelezettségektől történő menekülés is okozhatja.

Az arcidegfájdalom

Az arc a Kos és a Bika területe, uralkodó bolygóik a Mars és a Vénusz, hozzájuk tartoznak az arc részei. A homlok, az orr és az áll a Marshoz tartozik, az arcpofák, a fül és a száj a Vénuszhoz, míg a szemek a Nap és a Hold területe. Arcunk érzelmein és érzéseink kifejezője, legemberibb testrészünk, igazi énünket tükrözi, ezért is próbálják meg sokan leplezni, maszkírozni, sminkelni, elfedni. Számos esetben szeretnénk elrejteni a bennünk lezajló folyamatokat, ennek egyik módja az idegzsába, az arcidegfájdalom, mely merevségünket, görcsösségünket hivatott elfedni. A testi fájdalom enyhüléséhez a lelki fájdalmakat, sérelmeket kell tudni elengedni, magunkba fojtás helyett hagyni megnyilvánulni negatív érzelmeinket is, kiélni, szabadjára engedni belső érzéseinket, indulatainkat. Az arcidegfájdalom megakadályozza, hogy „jó képet vágjunk” ahhoz, amit belsőleg nem bírunk elviselni.

Idegsérülések, balesetek

A sérülésekből kialakuló idegrendszeri mozgászavarok esetében a Merkúr játszik nagy szerepet, illetve a Merkúr és az Uránusz szembenállása, melyre a Mars negatív hatású pozíciója is hatással lehet. Balesetek esetén a 3. ház jelentősége kiemelten fontos. Ha a sérülés bénuláshoz vezet, a Szaturnusz is szerepet játszhat a konstellációban. Sérüléseknél mindig az erőszakot szimbolizáló bolygók helyzete a fontos, az Uránuszé, a Szaturnuszé, a Marsé és a Plútóé

Idegbénulás

Bénulás esetén az Uránusz és a Szaturnusz szerepe kiemelten fontos. A bénulás mindig a kapcsolatok kialakítását gátolja, kapcsolati zavarokat, félelmeket jelez, olyan súlyos problémákat, melyeket a beteg el akart fojtani, mélyen magába temetni, de a betegség rákényszeríti, hogy szembenézzen vele. A merevséggel, sorvadással, bénulással járó betegségek gyakran jelzik azt, hogy a beteg fél részt venni az életben, menekülne a felelősség, a feladatok elől, hárít magától mindent, visszahúzódó és nehezen teremt kapcsolatot a külvilággal.

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2022 - 2023 - 2024 - 2025

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam :  (hetente 1 modul)
 
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )
Asztrológia tanfolyam: 2022 szeptember 3.     (szombat)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyam:  (két hetente 1 modul)

Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )

Asztrológia tanfolyam: 2022 szeptember 10.     (szombat) 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

 

  
További lehetőségek:
Egyéni asztrológia oktatás Online (kezdő / haladó)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
Online Mentorálás  szeptemberben és februárban (asztrológusoknak)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam