.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

Vállunkkal kapcsolatban sokféle ízületi és izom panasz alakulhat ki életünk bizonyos időszakában, ízületi gyulladás, rándulások, ficamok. Az orvosi vizsgálatok általában enyhe meszesedést vagy hasonló enyhe elváltozást mutatnak ki, amely nem arányos a páciens által érzékelt komoly fájdalommal, mozgási nehézséggel. A váll és a felső végtagok az Ikrek területe, így elsősorban a mozgással és a kapcsolatteremtéssel függ össze. A váll szóból ered a vállalás szavunk is, így a váll betegsége esetén érdemes azon elgondolkodni, milyen terheket cipelünk a vállunkon, mit vállaltunk fel, ami esetleg túl nagy terheket ró ránk, milyen területen vállaltuk túl esetleg magunkat. Analizálnunk kell kissé lelki összefüggéseinket annak érdekében, hogy hibás életvitelünkkel vagy életfelfogásunkkal szembesülve képesek legyünk változtatni. A felvállalt terheket elsősorban a Szaturnusz szimbolizálja. A különböző ficamok és rándulások is ide sorolhatóak, lelki hátterükben a fel nem vállalt konfliktusok, önmagunk nem kielégítő képviselete áll, meg nem valósult elképzelésink, melyekkel nem akarunk szembenézni. A kitörési kísérleteknek az Uránusz kedves, a vágy és az akarat szimbóluma a Mars, melyet, ha támad a gondolkodás szimbóluma, a Merkúr, az azt jelzi, hogy differencia van aközött, amit a szívünk akar, és amit az eszünk.

A nyakízület problémái problémái azt jelzik, hogy túl merevek, túl nyakasak, rugalmatlanok vagyunk. A könyök ízület problémái a törtetéssel, könyökléssel állnak összefüggésében, a csukló és a kézízület ízületi bajai a fogással, a dolgok megragadásával, elengedésével vannak összefüggésében. A csuklóízület az Oroszlánhoz tarozik, ami az egyik legszilárdabb jel, ezért a megtartani szó remekül szimbolizálja az összefüggést. A kéz és az ujjízületek betegségei a csuklóhoz hasonlóan, a megtartás, megfogás elengedés problematikájára utalnak. A Szűz a Merkúrhoz tartozik, ami a kézügyességet is jelképezi, de összefüggésben van a kezes bárány kifejezéssel is.

A derék és csípő ízülete az állóképességgel függenek össze. A derék a Mérleg területe, általánosságban a házasságot, párkapcsolatot jelképezi. A csípő a Nyilas jelhez kötődik, és ebben az értelmében a hittel, reménnyel is összhangban áll. Időskorban jellemző a combnyaktörés, amikor a megkopott ízületek már nem bírják az élet terhelését, és ez azt is jelképezi, hogy az idős ember már belefáradt az életbe, hite megkopott, reményei elvesztek, kifelé készül már az életből.

A térd és a térdízület az alázat, a megalázkodás, meghajlás szimbóluma, ha valaki előtt térdet hajtunk, megadjuk neki a kijáró tiszteletet, alázatot, sőt vallásos értelemben az imádatot, áhítatot is. A térd a Bak jelhez és a Szaturnusz bolygóhoz tartozik, ebből kiindulva térdízületi problémák esetén azt kell alaposan megvizsgálnunk, mi az, amit mindenáron el akarunk érni, amiért mindenre készek vagyunk, mik a céljaink, és megvan-e hozzá a kellő állóképességünk. A Bak mindig összefüggésben áll a hatalommal és a célokkal, amik többnyire szemben állnak az alázattal, innen erednek a térdproblémák, melyek arra utalnak, hogy összekeverjük a belátás fogalmát a gyengeséggel, megalázkodással. A boka a Vízöntőhöz tartozik, és a függetlenség, a szabadság, a kitörési vágy jelképe. A talp és a lábujjak a Halakhoz kapcsolódnak, amely az érzelmeket, az önfeláldozást jelképezi, így ezekkel az összefüggésekkel kell szembenéznünk.

Csonttörések, sérülések

Az asztrológia szempontjából a csontok a Szaturnuszhoz tartoznak, amely sportsérülések, sportbalesetek esetében gyakran rossz kapcsolatban áll az Uránusszal vagy a Marssal, illetve az 5. házban álló bolygok állnak támadás alatt a 3., 8., vagy a 12., ház vonatkozásában. A csont testünk legkeményebb, legszilárdabb szövete, amely lelki értelemben a kitartással, tartással áll kapcsolatban. A lelki törések, kudarcok a csontok töréséhez is vezethetnek. A sportbalesetek azt mutatják, hogy a legelszántabb sportoló is eljut néha egy olyan pontra, amikor belefárad, elege lesz, pihenni szeretne, de mivel elszántat törtet a siker felé, nem figyel teste üzeneteire, amíg az drasztikusan nem kényszeríti pihenésre.

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2024 - 2025 - 2026 - 2027

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam :  (hetente 1 modul)
 
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )
Asztrológia tanfolyam: 2024 február 3.     (szombat)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyam:  (két hetente 1 modul)

Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )

Asztrológia tanfolyam: 2024 február 10.     (szombat) 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

 

  
További lehetőségek:
Egyéni asztrológia oktatás Online (kezdő / haladó)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
Online Mentorálás  szeptemberben és februárban (asztrológusoknak)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam