.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

A mellékvesének számos funkciója van, előállítja az adrenalint és számos létfontosságú

hormont, mint például a nemi hormonok, azaz a tesztoszteron, ösztrogén, androgén, a kortizont, DOC-t, aldoszteront. Felel a petefészkek és a herék irányításáért, a fehérje és szénhidrát szintézis szervezéséért, a só és vízháztartás szabályozásában, segít csökkenteni a gyulladásos állapotokat, a Kálium és a Nátrium egyensúly fenntartását. A mellékvese megbetegedéseiben a főszereplők a Mars és Vénusz, az akarat, agresszió, illetve a szeretet, és az odaadás jelképei.

Addison kór

       Az Addison-kórt más néven bronzkórnak is nevezik, kialakulásának hátterében a mellékvesekéreg működési elégtelensége található. férfiak nagyobb arányban kapják meg a betegséget, melynek következménye tuberkulózis vagy daganat is lehet. A tünetek között az izomgyengeség, fáradékonyság, izzadás, illetve nők esetében menstruációs zavarok, rosszullétek találhatóak. Horoszkóp tekintetében a Szaturnusz, a Mars vagy a Vénusz áll rossz fényszögben a Neptunusszal, ha a daganat rosszindulatú, a Plútó támadja az Uránuszt.

Cushing-kór

Az Addison-kórral ellentétesen, a Cushing-kórt a mellékvese-kéreg túlműködése idézi elő, melynek hátterében húzódhat meg daganatos elváltozás is. A legtipikusabb tünet az elhízott törzs melletti túlzottan vékony végtagok, járulékos cukorbetegség, csonttörékenység. A nők veszélyeztetettebbek a férfiaknál. A mellékvese képviselői a Mars és Vénusz, megbetegedése esetén ezek a bolygók állnak rossz fényszögben a Jupiterrel vagy a Szaturnusszal. Lelki hátterében a szexualitás elfogadása, az érzelmi birtoklás és elengedés, illetve a női szerepek beteljesítésének kérdését találhatjuk.

Adrenogenitális szindróma

A tünetegyüttes a mellékvese igen ritka megbetegedése, nemi torzulást, akár hermafroditizmust is okozhat, de mindenképpen az ellenkező nem jegyei fejlődnek ki. A ritka rendellenesség lelki hátterében karmikus okok állhatnak, esetleg ha a szülők nagyon egy bizonyos nemű gyereket szerettek volna. Karmikus okok esetén a lélek nem képes elengedni régebbi identitását, ezért érzi magát férfinak vagy nőnek a jelenlegi inkarnációjában birtokolt fizikai testtől függetlenül. A horoszkópban a nemiséget, szexualitást szimbolizáló bolygók találhatóak rossz helyen, a Mars és a Vénusz, illetve a Neptunusz vagy a Plútó támadja a Napot vagy a Holdat. A házak tekintetében a 1. és 6. ház kapcsolatát érdemes elemezni a 4. és 5. házzal.

                                              

Mellékvesevelő-daganat

Ez a kifejezetten ritka daganat-típus magas vérnyomást okozhat. Asztrológiailag négy bolygó játszik főszerepet, a mellékvesevelőt jelképező Vénusz, a Mars, a rákos daganatot jelző Uránusz, és a Szaturnusz, amely a beteget érő hatalmas terheket, nagy nyomást jelzi. A magas vérnyomást párkapcsolati gondok is okozhatják, akár a párkapcsolaton belül, akár a párkapcsolat hiánya miatt.

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2022 - 2023 - 2024 - 2025

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam :  (hetente 1 modul)
 
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )
Asztrológia tanfolyam: 2022 február 5.     (szombat)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyam ok:  (két hetente 1 modul)

Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )

Asztrológia tanfolyam: 2022 február 12.     (szombat) 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

 

  
További lehetőségek:
Egyéni asztrológia oktatás Online (kezdő / haladó)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
Online Mentorálás  szeptemberben és februárban (asztrológusoknak)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam