.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

A nyak rendkívül fontos a légzés, a táplálkozás és a hangadás, azaz a kommunikáció szempontjából, ezenkívül itt található több nyirokszervünk, a védekezésben fontos szerepet játszó garatmandula, mely elsősorban a Mars bolygóval áll kapcsolatban, de a Bika jel miatt, amely az egész nyakhoz köthető, a Vénusz is kapcsolódik ehhez a területhez.

               Nyelőcsőtágulat

Tipikusan nőknél előforduló betegség, melynek tünete a nyaki, nyelőcsövi nyomásérzés, mintha gombóc lenne a beteg torkában. Kialakulásának lelki háttere a külvilág felől jövő élmények, információk elutasítása. Ha visszafojtjuk a sírást, nem akarunk foglalkozni vele, akkor alakul ki ez az érzés, ugyanígy, pszichésen, ha nem akarunk foglalkozni egy válsággal, számunkra túl nagy felelősséggel, visszanyeljük azt. A nyelőcső tágulékony szerv, ami jupiteri analógia, de ha túlzottan kitágul, azt marsi, azaz a minket érő erőszakkal kapcsolatos, vagy uránuszi, azaz váratlan és eltúlzott események váltják ki

               Nyelőcső-divertikulum

A nyelőcső súlyos és krónikus kiöblösödése, melyet műtéti úton lehet csak megszüntetni, e nélkül addig tágul, nő, amíg teljesen elzárja a táplálék útját, és a beteg képtelen ételt vinni a szervezetébe. Elsődleges tünetei az étel felköhögése, felbüfögése, köpködése, amely a beteg környezete számára nehezen tolerálható. Lelki háttere súlyosan konfliktuskerülő viselkedés, számos feldolgozatlan lelki probléma, amelyet a beteg mégsem bír lenyelni, magába fojtani.

               Nyelőcsőgörcs

Olyan perisztaltikus működési zavar, amely szegycsont mögötti fájdalommal és nyelési problémákkal jár. Lelki háttere a túlzott görcsösség, a lazításra való képtelenség, egy helyzet vagy egy probléma elutasítása. A nyelés gyakorlatilag olyan izommozgás, melynek során befogadjuk a külvilágot, feldolgozzuk a minket ért ingereket. A nyelőcső görcse azt mutatja, hogy rugalmatlanná váltunk, nem tudunk felengedni, más nézőpontokat, személetet elfogadni. A nyelés nehézsége az élet negatív értékítélete, elutasítása.

              

Nyelőcsőgyulladás, reflux

A reflux tulajdonképpen a gyomor savtartalmának visszafolyása a nyelőcsőbe, amit a nem jól működő záróizomzat okoz. Az első tünet gyomorégés, de hosszútávon nyelőcsőgyulladás alakul ki, melyet követhet fekély vagy legvégső esetben rák. Fizikai szinten a savasságot okozó élelmiszerek csökkentése vagy elhagyása segíthet, lelkileg pedig azt kell megvizsgálni, miért emésztjük magunkat, milyen érzelmeket nem merünk kimutatni, milyen gondolatokat nem merünk kimondani, mivel vagyunk elégedetlenek.

                                                               Hányás

Az étel visszaöklendezése, kihányása azt szimbolizálja, hogy problémáinkkal, megemésztetlen, feldolgozatlan gondjainkkal ugyanez a helyzet. A gyomor a Hold területe, és az érzelmekkel, az anyával is kapcsolatban áll. A hányás arra hívja fel a figyelmet, hogy hiába gondoljuk azt, hogy valamit feldolgoztunk, megemésztettünk, mégsem ez a helyzet, szervezetünk mégsem bírja befogadni. meg kell vizsgálnunk befogadóképességünk határait, nem akartunk-e többet behabzsolni, mint amennyit bírunk. A hányás a Rákkal, az otthonnal, a biztonsággal kapcsolatos, ezért a hányással járó panaszok legfőképpen azt mutatják, a beteg tudat alatt nem érzi magát biztonságban, illetve nem sikerült teljesen feldolgoznia a szüleihez, anyjához való kapcsolatát, problémáit.

                                                               Rekeszsérv

A rekeszsérv a gyomor egy részének kitüremkedése, amely nem mindig jár panaszokkal vagy fájdalommal, az emberek egy része nem is tud róla. Kialakulásának lelki háttere a túlzott, görcsös megfelelési kényszer, saját akaratunk elnyomása, visszafojtása, amely ha máshol nem is, a sérvben kitüremkedik, és arra kényszerít minket, hogy szembenézzünk saját magatartásunkkal, konfliktuskerülésünkkel.

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2024 - 2025 - 2026 - 2027

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam :  (hetente 1 modul)
 
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )
Asztrológia tanfolyam: 2024 február 3.     (szombat)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyam:  (két hetente 1 modul)

Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )

Asztrológia tanfolyam: 2024 február 10.     (szombat) 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

 

  
További lehetőségek:
Egyéni asztrológia oktatás Online (kezdő / haladó)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
Online Mentorálás  szeptemberben és februárban (asztrológusoknak)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam