.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

Csecsemőmirigy

A csecsemőmirigy újszülöttkorban játszik fontos szerepet, mivel az immunrendszer sejtjei ott tanulják meg, hogyan különböztessék meg a test saját sejtjeit az idegen sejtektől. Amikor még magzatkorban fejlődni kezd az immunrendszer, a csecsemőmirigybe vándorolt őssejtek T-limfocitákká alakulnak, melyek a szervezet többi sejtjét felismerik és tolerálják. Ha a T-limfociták elveszítik ezt a képességet, autoimmun betegségek jöhetnek létre, amikor a szervezet immunsejtjei a szervezet ellen fordulnak. A megbetegedés lelki hátterében többnyire a szülő-gyermek kapcsolat áll, amely ha konfliktusokkal, feszültségekkel terhelt, negatívan alakul, a gyermek önképe, önértékelése sérülhet, életvágya csökkenhet, vagy akár teljesen el is tűnhet, meg is kérdőjeleződhet. A csecsemőmirigyhez kapcsolódó égitestek a Mars és a Hold, amelyek rosszul kapcsolódnak a Vénuszhoz, a Jupiterhez, esetleg mindkettőhöz. ezek nehéz konstellációk, melyeket különösen a 4. és 10. ház, azaz a szülői házak érintettsége esetén kell vizsgálni. A csecsemőmirigyrák nagyon ritka betegség, de esetében sokszor azt tapasztalhatjuk, hogy a gyermek születése óta ara kondicionálódott, hogy saját elképzeléseit, vágyait feladva alárendelje magát a szülői akaratnak.

Máj

Szerveztünk egyik legösszetettebb szerve, amely a felszívódás koordinálása mellett méregtelenít is, valamint olyan fehérjéket, vegyületeket termel, melyekre szervezetünknek szüksége van. Asztrológiailag a Jupiterhez tartozik, ebben az összefüggésében összehoz, lebont, átalakít, asszimilál, ami összefüggésben van mindennapi megnyilvánulásainkkal. A Jupiter a bizalom és a hit bolygója is, ami azt jelzi, hogy ha optimisták vagyunk és képesek bízni a jövőben, fel tudjuk dolgozni, le tudjuk győzni az akadályokat. Nem véletlen, hogy a legtöbb rákos daganat áttéte először a májat támadja meg.

Lép

Lépünk a nyirokkeringés központja, asztrológiailag a Szaturnusz jelképezi, a szervezet vasraktáraként funkcionál, a vörösvértestek innen szerzik hemoglobinjuk vastartalmát. Másik funkciója még a vér sejtjeinek termelése, ellenőrzése, tárolás és elpusztítása is. Kétféle állománya kétféle funkciót tölt be, a fehér állomány a limfocitákat termeli és ezáltal a védekezésben játszik szerepet, míg a vörös állomány a károsodott vértesteket távolítja el a vérből. Ha a lép valamilyen okból eltávolításra kerül, a fertőzés veszélye megnövekedik szervezetünkben, és csak sok idő után lesz képes egy másik szerv átvenni szerepét az immunrendszerben, vérraktárként pedig megszűnik teljesen. A lép gyulladása esetén a nyirokkeringés kerül veszélybe, a komplett védekezőrendszer legyengül. Ha a lépet valamilyen baleset, sérülés éri, az sürgős műtétet igényel, különben a sérülés halálos lehet. Asztrológiailag a Mars és a Szaturnusz helyzete mutatja a lépsérülést. Ha a Szaturnusz az 1. házban van, és a Mars támadja, az lépműtétet is jelezhet. Lelki hátterében az egyén élethez fűződő viszonya a kérdés, az önérvényesítő képessége. A Mars képviseli a küzdelmet, harcot, az önérvényesítést, a Szaturnusz pedig az érvényesülést, a céltudatos cselekvést, amely a kitűzött céleléréséhez vezet. Ezek alapján a lép megbetegedései arra is utalhatnak, hogy képtelenek vagyunk céljainkat elérni, akár fáradtság miatt, akár félelemből. Kisgyerekkori lépsérülés gyakran jelzi, hogy a gyerek úgy érzi, veszít a testvérével folytatott rivalizálásban, a szeretetért, figyelemért folytatott küzdelemben.

Vakbél

A vakbélgyulladás kialakulásának pontos okát nem ismerjük, feltételezzük, hogy elzáródás okozza. A vakbél analóg a mandulával, mindkettő a szervezet védekezését szolgálja, ezért a Bika lejhez kapcsolódik. Egészét tekintve a Neptunusz bolygó jelképezi, és asztrológiailag a Skorpió és a Szűz határán helyezkedik el. Lelki hátterében a birtoklás és elvesztés, elengedés problematikája található. A Neptunusz analógia a gyulladás okának titokzatossága miatt is jó, hiszen a háttérben gyakran találhatunk tisztázatlan félreértést, rejtélyeket, titkokat, bűntudatot. A Mars is fontos szereplője a képletnek, ha a begyulladt vakbél perforál, a hasüreg is elfertőződhet, kialakulhat a hashártya-gyulladás, illetve nők esetében a petefészkek és a petevezeték is elfertőződhetnek. Ha a kórokozók a vérbe kerülnek, életveszélyes szepszist, azaz vérmérgezést okozhatnak. A vakbélgyulladás tünetei között az erős hasi fájdalom mellett megtaláljuk a hányingert is.

Csontvelő

A vörös csontvelő a lapos csontokban található, a sárga csontvelő pedig a csöves csontokban. Feladatuk a vér elemeinek előállítása, és ilyen értelemben a nyirokrendszer részei. A vörös csontvelőben folyamatos a termelés, a sárga csontvelő később elzsírosodik. Asztrológiailag a Jupiterhez tartoznak. A rák mellett a csontvelőgyulladás kialakulása szokott előfordulni, amelynek lelki hátterében a felelősségvállalással, emberi kapcsolatokkal, tartással kapcsolatos problémákat találjuk. Az orvosi kezelés mellett pszichológiai segítségre i szükség lehet, mivel a beteg úgy érzi, képtelen beilleszkedni az életbe.

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2024 - 2025 - 2026 - 2027

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam :  (hetente 1 modul)
 
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )
Asztrológia tanfolyam: 2024 február 3.     (szombat)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyam:  (két hetente 1 modul)

Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )

Asztrológia tanfolyam: 2024 február 10.     (szombat) 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

 

  
További lehetőségek:
Egyéni asztrológia oktatás Online (kezdő / haladó)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
Online Mentorálás  szeptemberben és februárban (asztrológusoknak)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam