.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

A szív vérkeringésünk és átvitt értelemben érzelmeink központja is, mely szeretetünket, érzéseinket szimbolizálja a racionalitást jelképező fejjel szemben. Analógiája az Oroszlán és a Nap. Két kamra és két pitvar alkotja a szívet, mely a koszorúereken keresztül kapja vérellátását, és a tüdőbe vezető kis vérkörön valamint a testbe vezető nagy vérkörön át látja el szervezetünket oxigénnel. Artériás vérkeringésnek nevezzük a főverőérből kiinduló keringést, vénás vérkeringésnek pedig a gyűjtőerek vérkeringését. A szív megbetegedéseit három nagy csoportra oszthatjuk, a szívizomzat vérellátásának zavaraira, a szív ritmusának zavaraira, valamint a szív anatómiai elváltozásai. Mivel a szív a Nap, és így a végtelen szeretet jelképe is, minden szívhez kapcsolódó megbetegedés a szeretet, az energia áramlásának zavara is egyben.

Szívritmuszavar

A szívet a Nap, a ritmust pedig a Hold képviseli, így a szívritmus zavara a két bolygó rossz fényszögeinek, illetve az Oroszlánnal alkotott kapcsolatának eredménye lehet. Jelezhet szívritmuszavart a Nap-Hold oppozíció vagy kvadrát, vagy az Oroszlánban lévő Hold is, amely kvadrátot alkot az Uránusszal. Szívünk ritmusának zavara életünk természetes ritmusának zavarát jelenti, a lelki egyensúly felborulását. Ez az egyensúly borulhat a sietség, túlhajszoltság, hajtás felé, de a leállás, feladás, lelassulás felé is. Egyensúlyunkat az is súlyosan megzavarhatja, ha saját nemi identitásunkkal vannak problémáink, ez esetben érdemes elemezni az anya és az apa, azaz a Nap és a Hold szerepét a képletben, hiszen gyermekkorban ők azok, akik segítik vagy hátráltatják a szerepazonosulást, az identitástudat kialakulását. A szív lüktetése adja a lélegzés ritmusát is, az élet ritmusát, melynek szerves része a szeretet kisugárzása és elfogadása. Ha valamelyikkel probléma van, az a szív ritmuszavarát is okozhatja.

Szívdobogás-érzés

Nem kifejezetten betegség, inkább egy félelmek, görcsök, pánikrohamok vagy hipochondria miatt kialakuló neurotikus tünet. Nem jár fájdalommal, inkább nehezebb légvételben, fáradékonyságban, rossz közérzetben. Kialakulásának okai leggyakrabban a lelki görcsök, félelmek, az érzelmek elhanyagolása, a stressz, melyet a túlságosan magasra rakott léc, a túl kemény, teljesíthetetlen elvárások okoznak. Fontos szerepet játszik az Oroszlán és az Uránusz. A szív minden betegsége valamilyen módon összefügg az érzelmekkel, a meg nem élt, vagy elfojtott, esetleg a túlzásba vitt érzésekkel. A tünetek háttere egyaránt lehet a felfokozottság, idealizálás, melyet a Neptunusz jelképez, vagy a visszahúzódó, elfojtásra hajlamos túlérzékeny Vénusz.

Szívburokbetegségek

A szívburok rögzíti és védi a szívet, és egyúttal érzéseinket is. Gyulladása, sérülése, vagy veleszületett elváltozás esetén ezt a funkcióját nem képes betölteni, így a túl erős hatásokat, csalódásokat, veszélyeket nem tudja kizárni. Gyulladása, legyen az krónikus vagy akut, olyan súlyos, feldolgozatlan konfliktusra hívja fel a figyelmet, melyet valamilyen külső probléma okoz. A szívburok a védelem jelképe, és mint ilyen, a Szaturnusz területe, de a burok két lemeze közti folyadékréteg a Holdnak is fontos szerepet ad. A Szaturnusz rögzíti és védi, a Hold rugalmassá teszi a szívburkot. Ha elveszítjük rugalmasságunkat, befogadóképességünket, képtelenek vagyunk az alkalmazkodásra, eluralkodhat rajtunk a félelem, elveszíthetjük hitünket.

Szívelégtelenség

A szívelégtelenség a szív lecsökkent teljesítőképességét jelenti, amely így nem képes biztosítani a szervezet számára szükséges oxigént és tápanyagokat. Hátterében általában a koszorúér megbetegedése áll, amit a horoszkópban a Nap és a Szaturnusz jelképez. A betegséget okozhatja cukorbetegség is, ez esetben a Nap, a Jupiter és a Vénusz kapcsolata játszik fontos szerepet, vagy pajzsmirigy-túlműködés, amit a Nap a Plútó és a Vénusz jelképez. Ha a Plútó is jelen van a képletben, az általában a szívbillentyű nem megfelelő működését, vagy kamrai-pitvari elváltozásokat is jelezheti. A vér az életet jelképezi, az energiát, mely minden sejtünkhöz eljut, a szeretetet. Az elégtelen szívműködés azt is jelzi, hogy nem megfelelő az élettel való kapcsolatunk, hozzáállásunk, nem tudunk bekapcsolódni az élet körforgásába, keringésébe, figyelmeztet, hogy valamin változtatnunk kell, máshogyan kell hozzáállnunk az élethez és saját magunkhoz egyaránt. A megoldás kulcsa minden esetben saját magunk elfogadásában és életünk, konfliktusaink megfelelő értékelésében rejlik.

Szédülés, ájulás

A szédülés és az ájulás a keringési rendszer betegségeinek kiegészítő tünete, melyet akkor tapasztalunk, ha az életben is elveszítjük egyensúlyunkat. Ez akkor fordulhat elő, ha túl erős emocionális inger ér minket, ami elől legszívesebben elmenekülnénk, amit nem akarunk megélni, amivel nem akarunk szembenézni. Az egyensúlyszerv az érzelmeket jelképező Vénusszal, valamint az elzárkózást szimbolizáló Szaturnusszal áll összefüggésben. Az ájulás megváltoztatja tudatállapotunkat, amelynek jelölő bolygói a Neptunusz és a Hold.

Szívizom-elfajulás

Szívizom-elfajulásnak hívjuk, amikor a szívkamrákat mozgató izmok működése romlik, vagy szerkezete torzul, ami a kamrák falának megvastagodását, megmerevedését okozhatja, ami végül szívelégtelenséget okoz. A szív a szeretet központja, melyet tudni kell adni és elfogadni egyaránt, ez az energiaáramlás alapvetése. Aki nem képes elfogadni, csak ad és ad, az igazából az elkötelezettséget kerüli, azt szeretné, ha mindenki az ő lekötelezettje lenne, ez egyfajta hatalmi játszma. Ellenkező esetben, azaz ha valaki képtelen adni, csak kapni szeretne, lelkileg éretlen gyerek, aki semmit nem akar tenni azért, hogy elfogadják, aki szerint neki minden jár. Mindkét esetben torzul a szeretet, azaz az energia áramlása.

Szívbelhártya-gyulladás

       Általában bakteriális fertőzés okozta gyulladás, mely a szív legbelső hártyáját érinti. Mint minden gyulladás esetében, a héttérben itt is a félelmek, szorongások állnak, illetve a kórokozókkal folytatott harc, melyet a Mars bolygó jelképez, és amely egyúttal azt a lelki harcot is szimbolizálja, melyet azért vívunk nap mint nap, hogy a külvilággal szemben megvédjük magunkat, egyensúlyunkat, kivívjuk az elismerést, megbecsülést, figyelmet. Ha nem vagyunk kellőképpen felvértezve, nem elég stabil az önértékelésünk, képtelenek vagyunk megvédeni magunkat, ezért tudat alatt a könnyebbik utat, a súlyos betegség által megszerzett figyelmet, különleges bánásmódot választjuk.

Szívkoszorú-ér

A szívkoszorú-ér megbetegedéseit legtöbb esetben az erek belső falára lerakódott zsír okozza, mely beszűkíti vagy teljesen el is zárja az eret, mely esetben szívrohamot okozhat. Legalapvetőbb kockázati tényezők a zsíros ételek fogyasztása, a dohányzás és a mozgás hiánya. Férfiaknál gyakrabban fordul elő. A koszorúerek feladata, hogy ellássák a szívet oxigénnel és tápanyagokkal. A szívet a saját magunkat is jelképező Nap képviseli, így, ha nem szeretjük magunkat, nem figyelünk magunkra, elhanyagoljuk magunkat, kimaradunk az élet körforgásából, és ahogy mi sem éljük megfelelően az életet, úgy a koszorúér sem látja el megfelelően a szívet. A dohányzás, a stressz, a túlsúly, a mozgásszegény életmód mind korunk tünetei, és mind hozzájárulnak a betegség kialakulásához, növelik bekövetkezésének esélyeit. A betegség arra hívja fel a figyelmünket, hogy el kell kezdeni odafigyelni saját magunkra, energiát kell fektetni abba, hogy jobb, minőségibb, aktívabb életet éljünk.

Angina pectoris

Más néven szív környéki szorító fájdalom, melyet a mindenféle szorítást, szűkítést képviselő Szaturnusz szimbolizál, és melyet legtöbb esetben szorongásaink, félelmeink, a veszteségektől való rettegésünk okozhatnak. A szívtáji szúró fájdalom, mely a Mars és az Uránusz területe, és utal arra a lelki, érzelmi fájdalomra, melyet akkor érzünk, ha kinyitjuk, feltárjuk szívünket, és megaláznak minket, ha elutasítanak, becsapnak. Ilyenkor többször már nem akarunk nyitni a külvilág felé, nem akarunk még egy csalódást, nem akarunk veszítni, életünk tele lesz szorongással, félelemmel, fájdalommal. Meg kell tanulnunk helyesen szeretni, elfogadni és sugározni is a szeretetet, és hinni abban, hogy érdemesek vagyunk rá.

Szívinfarktus

A szívinfarktus súlyos, számos esetben halállal végződő betegség, melynek kialakulásában a Szaturnusz és az Uránusz játszanak kiemelt szerepet. Infarktus során a vér besűrűsödik, vérrög alakul ki, mely leállítja a keringést. A beszűkülést, félelmet a Szaturnusz képviseli, azt a csalódást, kiábrándulást pedig, ami gyakran okozza a félelmeket és a beszűkülést, a Szaturnusz. Mint minden szívbetegség, az infarktus hátterében is saját magunk elfogadásával, szeretetével kapcsolatos problémák állnak. A kialakuló vérrög miatt a szív nem jut elég vérhez, oxigénhez, energiához, ugyanúgy, ahogy mi nem adunk saját magunknak elég figyelmet, szeretetet, fontosságot. Az infarktus, azaz a szívroham lehetőséget nyújt arra, hogy többet foglalkozzunk saját magunkkal, jobban odafigyeljünk saját magunkra, változtassunk életmódunkon, káros szokásainkon. Ha képesek vagyunk erre, infarktus után is tartalmas és harmonikus életet élhetünk, ám ha elutasítjuk a változást, a szeretetet, a külvilág felé való nyitást, kezdeményezést, elveszítjük életünk értelmét is egyúttal.

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2024 - 2025 - 2026 - 2027

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam :  (hetente 1 modul)
 
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )
Asztrológia tanfolyam: 2024 február 3.     (szombat)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyam:  (két hetente 1 modul)

Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )

Asztrológia tanfolyam: 2024 február 10.     (szombat) 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

 

  
További lehetőségek:
Egyéni asztrológia oktatás Online (kezdő / haladó)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
Online Mentorálás  szeptemberben és februárban (asztrológusoknak)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam