.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

Irritábilis bél-szindróma (IBS)                 

Hasi fájdalommal, hasmenéssel vagy székrekedéssel járó megbetegedés, bélrendszeri mozgászavar, amely háromszor gyakrabban fordul elő nőknél, mint férfiaknál. Kialakulásának lelki hátterében a lelki feszültségek, a lelki konfliktusok állnak, amire a nők, lelki lényként sokkal érzékenyebbek, illetve nagyobb szükségük van a lelki biztonságérzet folyamatos megerősítésére. Ha nem kapják meg, az okozott frusztráció fokozza a bizonytalanságérzetet, és így a betegség kialakulásához vezethet. Asztrológiailag a Bika, a Szűz, a Rák és a Skorpió a négy legfontosabb, vizsgálandó jegy. A Szűz és a Bika jelképezik a birtoklást, az anyagi javakat, a biztonságot, a Rák és a Skorpió pedig az érzelmi biztonságot vagy bizonytalanságot, illetve az elengedés nehézségeit. Mindezek figyelembe vételével érthető, hogy a külvilág okozta csalódások, konfliktusok okozhatják a megtartási és elengedési problémákat, amikkel ha az ember fél szembesülni, az emésztési zavarok kényszerítik annak felismerésére, hogy valamit nem tud, vagy nem akar megemészteni, feldolgozni.

Puffadtság

A bélrendszerben maradt, emésztetlen étel erjedni kezd és puffadtságot, felfúvódást okoz. Vannak ételfajták, melyek eleve hajlamosabbak erre, a hüvelyes zöldségek, a karfiol, káposzta, stb. Akinél ez gyakori, visszatérő probléma, az hajlamos arra, hogy lelkileg is felfújjon minden apróságot. A vizsgálandó bolygók az emésztést, érzelmeket jelképező Hold, a elfojtott agressziót és vágyakat jelképező Mars, illetve a Merkúr, mely a kapcsolatokért, idegességért, az érzelmek elhárításáért felelős.

Polip

A polip jóindulatú szövetkinövés, amely a bélfalról lóg a bélbe, általában a vastagbél alsó szakaszán. Mirigy eredetű, de hajlamos az elrákosodásra, mint minden sejtburjánzás. Tulajdonképpen élősködőknek is felfoghatjuk őket, éppen ezért a kialakulás lelki hátterében is a betegen élősködő személyeket vagy dolgokat kell keresni. Ha a beteg a lábára áll és nem hagyja magát, lerázza magáról az élősködőket, a polip is visszavonulót fúj. Alapprobléma az elengedés, ezért gyakran alakul ki olyan embereknél, akik túl fontosnak hiszik magukat, vagy akik képtelenek nemet mondani. nemet mondani fontos, de sokaknak nehézséget okoz, mert attól félnek, ha nemet mondanak, nem fogják őket szeretni, elfogadni. A polippal fel kell venni a harcot, le kell győzni. A polip sebészeti kioperálása csak ideiglenes megoldás, általában, ha a lelki probléma fennáll, a polip is újra ki fog alakulni.

Candida

A Candida gomba is egyfajta élősködő, jellegét tekintve hasonlít a poliphoz. A gombák általában a pusztulás legutolsó szakaszában jelennek meg, ezért asztrológiailag a Plútó és a Skorpió játszik fontos szerepet. Léteznek hasznos gombák is, a bélrendszerben lévők, melyek a táplálék lebontásában segédkeznek, ám túlzott elszaporodásuk betegséget okoz. Elszaporodásuknak kedvez a cukorban gazdag táplálék, mert a cukor a gombák egyik legfontosabb energiaforrása. Bárhol is fordul elő gombásodás, a bőrön vagy a belekben, mindig egyfajta döntésképtelenséget, gyengeséget jelképez, legyengült védekezést, amely ellen fel kell vennünk a harcot.

                                               Vastagbélgyulladás

A leggyakrabban előforduló s legtöbb problémát okozó vastagbél-betegség, legfőbb tünete a gyakran véres, nyákos hasmenés. Kialakulásának lelki háttere visszavezethető a beteg szorongásaira, félelmeire, görcseire. A betegség sokszor évekig elhúzódik, hatására a betegek jelentős súlyvesztést is tapasztalhatnak. A vastagbél tulajdonképpen a szervezet szemétdombja, ide kerül minden, ami felesleges, salak, amitől meg akarunk szabadulni fizikai és lelki síkon egyaránt. A vastagbélgyulladás, azaz a kolitisz mögött általában mindig szorongás húzódik meg, a beteg úgy érzi, nincs joga a boldogsághoz, sokan félnek felnőni, félnek a felnőtt léttel együtt járó felelősségektől, kötelességektől, ezért vagy nehezen válnak le szüleikről, vagy társfüggőek lesznek, akik társukra hárítják ezeket a kellemetlenségeket. Ez azonban súlyos önértékelési zavarokkal jár, és szorongáshoz, létbizonytalansághoz vezet. A másik gyakori szorongást kiváltó ok az anyagi biztonság elvesztése, az attól való félelem,

Vastagbél-divertikulum

A divertikulum, ugyanígy, mint a nyelőcső-divertikulum esetében, egy zsákszerű kitüremkedés, amely bárhol keletkezhet a gyomor és a bélrendszer területén, de leggyakoribb előfordulási helye a vastagbél, annak is a legutolsó, végbél előtti szakasza. A kitüremkedés mérete a 2-3 mm és 2.3 cm között lehet, és legtöbb esetben nem okoz tüneteket, kivéve, ha megtelik széklettel és begyullad, elfertőződik. Férfiaknál gyakrabban fordul elő, mint nőknél. Szövődmények jöhetnek létre, ha sipolyjárat alakul ki a vastagbél és a hasüreg között, ami akár tályogképződéssel, a hasüreg elfertőződésével is járhat, ami vérzést, bélelzáródást is okozhat. Kevésbé súlyos esetekben a megfelelő kezelés alkalmazásával spontán meggyógyulhat, felszívódhat, de ha sipoly vagy tályog alakul ki, a műtét elkerülhetetlen.

Bélelzáródás, bélcsavarodás

                               Számos okból alakulhat ki bélelzáródás vagy bélcsavarodás, okozhatja a megkeményedett széklet, vagy a Crohn-betegségnél néha előforduló összenövések. Ha a bélelzáródás súlyos, a bél üszkösödéséhez, kilyukadásához, a hasüreg elfertőződéséhez, hashártyagyulladáshoz is vezethet. A fizikai elzáródás hátterében mindig lelki elzáródás, bezártság áll, ezért legfontosabb a Szaturnusz helyzetét megvizsgálni. A jegek közül a Szűz és a Skorpió hajlamos erre a betegségre. A bélelzáródás mindig arra utal, hogy a beteg pszichésen, lelkileg is megakadt, megrekedt egy helyzetben, egy állapotban, egy konfliktusban, melyen nem tud, vagy nem akar változtatni. A széklet nem tud előrehaladni a bélrendszerben, a beteg sem tud továbblépni az életében. Az analízis során meg kell vizsgálni, mi történt az elzáródás kialakulása előtt, milyen veszteség érte a beteget, kit vagy mit nem tud, nem bír elengedni, tart vissza görcsösen, mi az, amihez akár az élete árán is ragaszkodik, hiszen a bélelzáródás életveszélyes állapottá fajulhat. Az életveszély miatt asztrológiailag elemezni kell a 8. házat, amely a halál és az elmúlás háza.

Hashártya-gyulladás

Hashártyagyulladást okozhat bél-rendszeri megbetegedés, nőgyógyászati probléma, de hasi műtét szövődményeképpen is kialakulhat. Az asztrológiai jegyek közül a Szűz, a rák és a Skorpió hajlamosak rá, mert ők azok, akik a leginkább befelé fordulóak, és kirekesztik a külvilágot, falat emelnek maguk köré, ami ugyan védelmet is nyújt, de el is választ be is zár. Zárkózottságra hajlamos még a Bak is ugyan, de az ő tipikus megbetegedése az ízületi gyulladás. A hashártyagyulladás komoly, életveszélyes megbetegedés, ezért a 8. házat kell vizsgálni. Amennyiben műtéti komplikáció folyományaként alakul ki, a hasfal áttörését jelző Uránusz, az akadályt, gátat jelképező Szaturnusznak és a fertőzésekért felelős Mars helyzetét érdemes vizsgálni, de mivel nyálkahártya és kötőszöveti érintettség is fennáll, a Hold és a Jupiter is fontos szerepet játszik. A kialakulás elemzésekor azt a pillanatot kell megtalálni, ahol a beteg úgy érezte, hogy behatoltak az énjébe, kifosztották, amitől tudat alatt úgy érzi, az életének nincs többé értelme. Akik elvesztik életük értelmét, nem aktívan akarnak meghalni, mint az öngyilkosok, inkább tudat alatt belemenekülnek egy súlyos, életveszélyes betegségbe.

Vakbélgyulladás

A vakbélgyulladás sok esetben a hashártyagyulladást megelőző betegség, melynek során a féregnyúlványnak is nevezett vakbél gyulladásba jön. A Mars és a Neptunusz konstellációi jelezhetik ezt a problémát, de mivel a vakbél egyben nyirokszerv is, részleteiben a nyirokrendszernél kerül elemzésre.

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2024 - 2025 - 2026 - 2027

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam :  (hetente 1 modul)
 
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )
Asztrológia tanfolyam: 2024 február 3.     (szombat)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyam:  (két hetente 1 modul)

Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )

Asztrológia tanfolyam: 2024 február 10.     (szombat) 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

 

  
További lehetőségek:
Egyéni asztrológia oktatás Online (kezdő / haladó)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
Online Mentorálás  szeptemberben és februárban (asztrológusoknak)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam