.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

Mélyvénás trombózis

A keringés az energia, az élet folyamatos áramlása, melynek beszűkülése, elzáródása, a szeretettel ellentétes áramlása a meszesedést, vérrögképződést segíti elő. Ha egy vérrög alakul ki, amely elzárja az ereket, trombózis alakulhat ki. Asztrológiailag a Szaturnusz és az Uránusz a főszereplők, különösen, ha rossz fényszöget zárnak be a Nappal. A szeretet ellazulást, elengedést, a szeretet hiánya pedig testi-lelki megmerevedést, begörcsölést, elakadást okoz. A Szaturnusz elzáró bolygó, a beteg el akar különülni, félti a szabadságát, függetlenségét, és ha ez a belső, tudatalatti törekvés a szeretet középpontját jelképező Nappal találkozik, szívembólia is kialakulhat.

 

 

Lábszárfekély

A lábszárfekély a rossz vérkeringés egyik szövődménye, amely nehezen gyógyuló, folyton kiújuló sebet okoz a lábszáron. Kialakulásának lelki hátterében a Vízöntő áll, mivel a lábszár a Vízöntő, de egyben a szabadság területe is. A lábszáron kialakuló sebek átvitt értelemben a Vízöntő típusú ember lelki sebeit jelképezik, aki el van nyomva, vagy akinek személyiségében a Vízöntő rész el van nyomva, akinek a szabadsága korlátozva van, elvérzik. Másik összefüggésében a lábszárfekély azt jelzi, hogy a betegnek pihenésre, szabadságra, lazításra van szüksége, melyet megtagad magtól, de amire a betegség rákényszeríti. Mivel a betegség a rossz keringés szövődménye, eben az értelmezésében arra kényszeríti a beteget, hogy feküdjön, pihenjen, ne dolgozzon, azaz tartsa magát némileg távol az élet vérkeringésétől. A keringési rendszer a Vénusszal, a Nappal és a Jupiterrel áll kapcsolatban, ahol a Vénusz a vénás keringést jelképezi, a Nap a szívet, a keringést, a Jupiter pedig az artériás keringési rendszert.

Tromboflebitisz

A betegség a lábszár vénáiban kialakuló felületi gyulladás. A mélyvénás trombózissal szemben a felületi vénagyulladás nagyon fájdalmas, és bár ugyanígy vérrögképződést okozhat a felületi elhelyezkedés miatt ezek a vérrögök ritkán szakadnak le az érfalról. Magától is meggyógyulhat, de sok időbe telik, a gyógyulás érdekében azt kell megkérdeznünk magunktól, miért csökkent le állóképességünk, mi okozza a pangást életünkben. A betegség gyakran alakul ki terhes nőknél, akik valóban tehernek élik meg állapotukat, akik félnek attól, hogy a gyermek megszületésével szabadságuk jelentősen lecsökken, sőt, már a terhesség vége felé sem képesek annyit mozogni, mint amennyit szeretnének, a baba érdekében pihenniük, feküdniük kell. Ha valaki képes arra, hogy ezt az állapotot ne tehernek, áldozatnak fogja fel, hanem élete legboldogabb időszakának, nem fél a másokra utaltságtól, akkor nincs mivel szembesülnie, és nagy eséllyel nála nem alakulnak ki vénás problémák a lábon.

Arteriovenosus fisztula

A betegség lényege egy véna és egy artéria között kialakuló kóros összeköttetés, mely miatt a vér közvetlenül, a kapillárisok kihagyásával kerül a vénába. Kialakulhat sérülés következtében, gyakori injekciózás miatt, de ritkább esetben örökletes, veleszületett is lehet. A vénák a Vénusz területe, ezért a vénás megbetegedések sok esetben utalnak párkapcsolati problémákra. Ha problémák, elfojtott feszültségek vannak a párkapcsolatban, a szőnyeg alá söpört negatív érzelmek, terhek hozzájárulnak a betegség kialakulásához.

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2024 - 2025 - 2026 - 2027

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam :  (hetente 1 modul)
 
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )
Asztrológia tanfolyam: 2024 február 3.     (szombat)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyam:  (két hetente 1 modul)

Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )

Asztrológia tanfolyam: 2024 február 10.     (szombat) 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

 

  
További lehetőségek:
Egyéni asztrológia oktatás Online (kezdő / haladó)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
Online Mentorálás  szeptemberben és februárban (asztrológusoknak)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam