.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

A belső elválasztású mirigyek uralkodó bolygója a Vénusz, ennélfogva általában az érzelmekkel függenek össze. A hipofízis és a hipotalamusz a két legfontosabb, egymással összefüggő terület az agytörzsi aktiváló rendszerben. Részletesebben elemezve láthatjuk, hogy valójában a hipofízist is a hipotalamusz irányítja. A hipotalamuszon keresztül történnek a szervezet idegi visszajelzései, a hipofízis pedig a véráramon keresztül a hormonális folyamatokat szabályozza, és a két rendszer szorosan kapcsolódik egymáshoz, egyfajta „feed-back” rendszert hozva létre, amely minden mesterséges közbeavatkozásra rosszul reagál. A hipotalamusz működése összefügg az agyalapi miriggyel.

Diabetes Insipidus

Valószínűleg a hipotalamusz daganatos megbetegedése okozta betegség, melynek során a hipotalamusz nem megfelelően működik, és nem termel elegendő antidiuretikus, azaz a vizeletet szabályozó hormont, vagy amit termel, a hipofízis nem tudja eljuttatni a szervezetbe. Így a betegség legfőbb tünete a csillapíthatatlan szomjúság és az ebből adódó akár napi 4-10 literes vizeletürítés. A betegség kialakulásának hátterében a Hold, a Vénusz, a Neptunusz és a Jupiter áll, amely az érzelmeket jelképezi. A beteg tulajdonképpen érzelmekre szomjazik, úgy érzi nem jól, vagy nem eléggé szeretik, nem fogadják el, vagy éppenséggel ő maga nem képes befogadni az érzelmeket.

Anorexia nervosa

Az anorexia nervosa, más néven kóros étvágytalanság is a hipotalamuszhoz kapcsolódó súlyos személyiségzavar, mely tipikusan fiatal lányoknál alakul ki, de elvétve fiúknál is megfigyelhető. A betegség hátterében pszichés okok állnak, testképzavar alakul ki, a beteg akár a szó szoros értelmében halálra éhezteti magát, ami mögött a nőiség, a felnövés elutasítása húzódik meg. A Jupiter jelképezi a hízás-fogyás problematikáját, ezért szerepe itt kiemelten fontos, illetve az elfogadás vagy annak hiánya miatti lelki sérülések is hozzá tartoznak. A beteg nem akarja elfogadni női mivoltát, a női léttel járó felelősségeket, e mögött általában a Hold és a Vénusz negatív hatású fényszögeit találhatjuk, de a Merkúr is fontos szerepet játszik, mert a beteg a végletes és gyakran végzetes önsanyargatással a kontrollt akarja visszanyerni élete felett, uralkodni akar önmagán, testén, miközben elfojtja érzelmeit. A betegséget nem a hipotalamusz indítja el, de jelentős hatással van rá. A betegség gyógyításához mindenképpen szakember, pszichiáter, pszichológus szükséges, aki képes segíteni a beteg számára elfogadni saját magát, visszanyerni önbecsülését, valamint alaposan kielemezni szüleihez fűződő kapcsolatát, mivel a betegség kialakulásában ez is szerepet játszik, különösen az apa személye, az ő elfogadása, illetve a neki való görcsös megfelelési kényszer.

Asztrológia tanfolyamok indulnak

asztrologia onlineIntenzív asztrológia tanfolyam:  (hetente 1 modul)
Online 2018 szeptember 9-én vasárnap - rugalmas időbeosztással (kezdő)
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyamok:  (két hetente 1 modul)

Budapesten 2018 szeptember 14-én két hetente péntekenként este 
17.30-19.30ó. (kezdő)
Élő-online 2018 szeptember 15-én két hetente szombatonként 
9-11ó. (kezdő)
Online 2018 szeptember 16-án vasárnap - rugalmas időbeosztással (kezdő)

 

Budapesten 2018 szeptember 13-án két hetente csütörtökönként 
17.30-19.30ó. (haladó)
Élő-online 2018 szeptember 15-én  két hetente szombatonként 
14-16ó. (haladó)


Továbbképzések:
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam